Gradska uprava Prijedor uputila je mještanima Aerodromskog naselja obavještenje da do ponedjeljka, 13. avgusta, uklone sve poljoprivredne zasade i bašte sa parcele na lokalitetu aerodroma Urije, koja je obuhvaćena Regulacionim planom “Aerodrom četiri”, gdje italijanski investitor planira izgraditi proizvodno-poslovne objekte.
Riječ je o lokalitetu gdje se već izvode geomehanička istraživanja radi realizacije projekta koje Gradska uprava sprovodi zajedno sa investitorom “Kalcedonija grupa”, saopšteno je iz Gradske uprave.

Investitor u dogledno vrijeme namjerava da zaposli od 800 do 1.000 radnika, a donošenje odluke o Regulacionom planu “Aerodrom četiri” prihvatili su odbornici Skupštine grada na 19. zasjedanju.

“Riječ je o nizu aktivnosti koje za cilj imaju realizaciju investicionog projekta italijanskog investitora koji na predmetnom lokalitetu planira izgraditi dva proizvodno-poslovna objekta površine po 12.500 metara kvadratnih u dvije faze, za šta je Regulacionim planom predviđeno 95.000 metara kvadratnih zemljišta”, navodi se u obavještenju.

Na lokalitetu je već izvršeno probno bušenje bunara i istraživanje s ciljem obezbjeđivanja dovoljnih količina vode, što je investitor izvršio u svom aranžmanu, a sljedeća aktivnost podrazumijeva geomehanička istraživanja na širem lokalitetu za šta je potrebno izvršiti 18 bušotina određenog promjera i izvršiti potrebne analize i mjerenja.

“Investitor planira da od 13. do 15. avgusta /od ponedjeljka do srijede/ počne sa geoistražnim radovima, stoga nalažemo da se do tada uklone svi poljoprivredni zasadi koji dospiju do tog perioda, a s ciljem nesmetanog izvođenja navedenih radova budući da ova aktivnost podrazumijeva ulazak vozila i mašina na predmetno zemljište”, navodi se u obavještenju iz Gradske uprave Prijedor.