Jasmina Davidović, ministar porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske dala je podršku trećem međunarodnom turniru “Trofej Urije Prijedor 2018” koji iorganizuje FK Radnik-Urije i Gradski Fudbalski savez Prijedor u tri grada: Prijedoru, Novom Gradu i Banjaluci (Krupa na Vrbasu).

U prostorijama ministarstva juče je ministrica Davidović upriličila prijem za tročlanu delegaciju Gradskog Fudbalskog saveza Prijedoru u sastavu: predsjednik Slaviša Kralj, član Upravnog odbora Boris Narić i generalni sekretar Petar Krajišnik. Završnica turnira biće održana u nedelju, 12. avgusta na stadionu Krupe u Krupi na Vrbasu, a ministrica Jasima Davidović podeliće medalje i nagrade najboljima.

-Naše Ministarstvo podržava ovakve i slične manifestacije u kojima je budućnost našeg sporta, sada preciznije fudbala. U skladu sa mogućnostima nastojaćemo da pomognemo organizatorima i domaćinima, a posebno nas raduje činjenica što turnir nije lokalnog karaktera već će se održavati u tri dana u tri grada što je nova vrednost i prilika za afirmaciju fudbala među mladima u Prijedoru, Novom Gradu i Banjaluci, tačnije Krupi na Vrbasu. Ova ideja je zaista sjajna – istakla je Jasmina Davidović.

Prvi čovek Radnika-Urije i GFS Prijedor Slaviša Kralj zahvalio se ministrici Davidović na izdvojenom vremenu i prijemu, odnosno obećanoj podršci.

-I do sada smo imali sjajnu saradnju sa resornim Ministarstvo i Gradom Prijedorom, odnosno Školom fudbala Sloboda-Bubamara iz Novog Grada i Fudbalskim klubom Krupa iz Krupe na Vrbasu. Želimo da naš klub zajedno sa Gradom Prijedorom afirmiše fudbal među najmlađima i da podelimo dečiju radost sa Novograđanima, ali i vrednim domaćinima i entuzijastima iz Krupe na Vrbasu. Na taj način gradimo mostove prijateljstva i gledamo u budućnost. Biće ovo istinski sajam talenata i omladine  – istakao je u ime organizatora Slaviša Kralj.

Turnir “Trifej Urije Prijedor 2018” biće odigran pod sloganom “Fudbal je više od igre”, a među učesnicima biće Crvena zvezda, Dinamo Zagreb, Olimpija iz Ljubljane, Rabotnički Skoplje…

-Nema sumnje da će ovo biti pravi uvod u iduću godinu kada se u Gradu Prijedoru obeležava vek otkako se počeo igrati fudbal jer je 1919. godine u Potkozarje donesena prva lopta. Očekujemo da ovaj turnir izraste u istinsku svetkovinu i iz godine u godinu bude sve popularniji, jači i pripamljiviji. Turnir je pozivnog karaktera i želimo da okupimo nekadašnju celu Jugoslaviju u Prijedoru i Krajini. Mislim da smo na dobrom putu – rekao je generalni sekretar GFS Prijedor Petar Krajišnik.

Sportski žurnal/Slavko BASARA