Počeo je Međunarodni dječiji fudbalskl festival “Trofej Urije – Prijedor 2018“, koji je okupio pionire i predplonire iz zemalja regiona. FK „Radnik Urije” ugostio je GNK „Dinamo” Iz Zagreba, FK „Crvena Zvezda” iz Beograda, NK „Domžale“ iz Ljubljane, FK „Rabotnički iz Skoplja, FK „Spartak” iz Subotlce, FK „Borac“ Banja Luka, OFK Bihać, FK „Krupa“ iz Krupe na Vrbasu, FK „Kozara Stars” Gradiška, FK „Željezničar Sport Tim“ Banja Luka, OFK „Spartak“ Banja Luka, FK „Sloboda Bubamara“ Novi Grad.

Svi su saglasni u jednom, da je važniji dobar fudbal i dobro druženje, a pobjeda nije prioritet fudbalske nade pozdravio je i gradonačelnik Milenko Đaković. koji je izrazio zadovoljstvo što je Prijedor domaćin renomiranim klubovima. Dolazak velikih klubova u Prijedor, bez obzira što se radi o mlađim kategorijama, nije mala stvar, napomenuo je predsjednik „Radnika“ sa Urija Slaviša Kralj.

On je dodao da odziv gostiju uliva optimizam i nadu da će turnir postati tradicija, i da će se uskoro igrati na uređenom stadionu “Radnika”. Ove godine će se igrati u Omarskoj, Hambarinama i Gomjenici, te u Novom Gradu i Krupi na Vrbasu, tako da je ovaj turnir regionalna priča. Turnir će trajati do nedjelje, 12. avgusta, a igraće se pod motom „Fudbal je više od igre“.

Z. Jelić/Kozarski