U selu Donji Volar, naselju udaljenom petnaestak kilometara od centra Prijedora i na razmeđi sa opštinom Novi Grad, danas je ozvaničen početak rada dijela vodovodnog sistema kojim je na gradsku mrežu priključeno dvadesetak domaćinstava.
Mještanin Zoran Predojević kaže da su se mještani ovog naselja do sada za vodu snalazili kako znaju i umiju.

 

“Voda je donošena iz Sane, iz bunara, i nije se znalo kad je gore – ljeti ili zimi”, rekao je Predojević novinarima.

On je istakao da je priključenje na gradsku vodovodnu mrežu rezultat sloge mještana ovog sela, Gradske uprave i preduzeća “Vodovod”.

“Ovom akcijom smo skrenuli pažnju na to da i ovdje žive ljudi. Nadamo se da ovo neće biti posljednja akcija i da ćemo, uz razumijevanje Gradske uprave, početi i sa putevima i elektromrežom”, dodao je Predojević.

Direktor prijedorskog “Vodovoda” Vlado Reljić naveo je da je riječ o vodovodnoj mreži u dužini oko 2.300 metara, a vrijednost radova je oko 25.000 KM.

“Ovo je uslijedilo nakon stvaranja mogućnosti za širenje vodovodne mreže od Bišćana, preko Jugovaca, Cikota i dijela Volara. Mi iz `Vodovoda` smo zadovoljni jer ovdje, gdje nikada ranije nije bilo organizovano vodosnabdijevanje, sada ima više od 160 potrošača”, istakao je Reljić.

Svečanosti, tokom koje je i simbilično osveštana jedna seoska česma, prisustvovao je i gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković.

“Gradska uprava ovim potvrđuje da vodi računa o ravnopravnom razvoju cijelog grada i da se stvaraju uslovi za kvalitetniji život i na seoskom području”, naglasio je Đaković.

Video: Kozarski