Zemunac pljačkao škole i crkve po Banjaluci, UKRAO VIŠE od 100.000 KM

Zemunac Nikola Nešić (30) uhapšen je zbog serijskih pljački u kojima je ukrao novac i robu u vrijednosti od preko 100.000 maraka.

Na meti jednog od najtraženijih lopova u regionu bile su banjalučke srednje škole, Rukometni klub Borac, te Hrišćanska adventistička crkva. Samo iz opljačkane crkve ugrabio je plijen od preko 50.000 maraka.

– Najviše je pljačkao srednje škole, a na meti lopova bile su Poljoprivredna, Ekonomska, Hemijska, Tehnološka i Ugostiteljska škola u kojima je između ostalog, krao i video nadzor – objasnio je izvor iz istrage.

Dio ukradenog novca u iznosu od 17.000 maraka pronađen je kod osumnjičenog, kao i ukradeni predmeti iz drugih pljački.

Izvor iz istrage otkriva da je policija nakon pljačke crkve imala informaciju koje auto koristi osumnjičeni.

Ubrzo je automobil lociran i u njemu su pronađeni predmeti koji će u budućem krivičnom postupku biti materijalni dokazi protiv osumnjičenog.

Pored ostalog u automobilu osumnjičenog pronađen je i dio šrafcigera kojeg je Nešić korstio u pljački jedne od banjalučkih srednjih škola. Drugi dio polomljenog šrafcigera pronađen je tokom uviđaja u školi.

Odmah je raspisana interna potiernica za Nešićem koji je ubrzo uhapšen nekoliko trenutaka prije ukrcavanja u avion koji ga je trebao odvesti u Egipat.

Naime, Nešića je po internoj potjernici Policijske uprave Banjaluka uhapsila Granična policija BiH na Aerodromu Sarajevo.

Osumnjičeni koji je u regionu poznat po pljačkama sproveden je na kriminalističku obradu u PU Banjaluka.

Portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović objasnila je juče da se osumnjičeni tereti za ukupno devet krivičnih djela teška krađa u kojima je pričinjena materijalna šteta od preko 100.000 maraka.

– Nakon zaprimljenih prijava u vremenskom periodu od juna do avgusta ove godine o izvršenim krivičnim djelima u vaspitno- obrazovne ustanove, sportskom klubu, vjerskom objektu i drugim objektima na području Banjaluke policija je izvršila detaljnu analizu prikupljenih dokaza i u saradnji sa tužilaštvom realizovala akciju kodnog naziva “Snimač”  i utvrdila identitet osumnjičenog- izjavila je portparolka Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović.

Nešić se tereti da je u pomenutom periodu ulazio u objekte iz kojih je krao novac u različitim valutama i druge predmete.

-Policija nastavlja istragu s ciljem utvrđivanja povezanosti osumnjičenog sa drugim nerasvijetljenim krivičnim djelima- naveli su juče iz banjalučke policije.

Predat tužilaštvu

Uhapšeni Nikola Nešić je nakon kriminalističke obrade u Policijskoj upravi Banjaluka predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva. Nakon saslušanja nadležni tužilac odlučiće o eventualnom zahtjevu za jednomjesečnim pritvaranjem.

Srpskainfo

Preporuka

POTRESNA ISPOVIJEST KAMIONDŽIJE “Direktno je podle...
views 255
Znam da nisam kiv, ali kako ću da ga nosim na duši. Mnogo mi je teško, roditelj sam i djed. Išao sam normalno, ne više od 40 kilometara na sat, a on j...
SUDARIO SE SA POLICIJSKIM AUTOMOBILOM Bivši fudbal...
views 28
Bivši fudbaler Crvene zvezde Luka Marković doživio je stravničnu saobraćajnu nezgodu usred Torina. Trojica fudbalera iz mlađih kategorija Juven...
Uhapšen pukovnik OS BiH Ramiz Mićivoda
views 39
Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ jutros su na području Sarajeva uhapsili pukovnika Oružanih snaga BiH Ramiza Mićivodu, osumnjičenog...
AKCIJA IZVEDENA RANO JUTROS SIPA uhapsila pukovnik...
views 367
Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH rano jutros su uhapsili visokopozicioniranog oficira Oružanih snaga BiH, saznaje Avaz. Prema informaci...
SVE VEZE VLADE POPA Kako je ubistvo kontroverznog ...
views 73
Škaljarski i rakovički klan samo su deo veza u svetu kriminala koje je, pre nego što je ubijen, imao Vladimir Popović (43) zvani Vlada Pop. Veze Vl...
NESVAKIDAŠNJA NESREĆA KOD SARAJEVA Prikolica spala...
views 133
NESVAKIDAŠNJA NESREĆA KOD SARAJEVA Prikolica sa šlepera spala na automobil u pokretu U sarajevskom naselju Azići dogodila se saobraćajna nesreća u ...