Značajna prednost Dodika i Cvijanovićeve VIDEO

Preliminarno potpuno nezavisno istraživanje javnog mnjenja, rađeno krajem jula na uzorku od 3.209 ispitanika u Republici Srpskoj, pokazuje da u Izbornoj jedinici jedan /Prijedor/ kandidat SNSD-SP-DNS za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik ima podršku 44 odsto anketiranih građana, dok kandidat Saveza za promjene Mladen Ivanić ima 25 odsto.

Kad je riječ o kandidatima za predsjednika Republike Srpske, Željka Cvijanović ima podršku 40 odsto anketiranih, a Vukota Govedarica 25 odsto, pokazuje najnovije istraživanje koje je radila renomirana agencija iz Srbije, a koje je u posjedu ATV-a.

U Izbornoj jedinici dva /Gradiška/ Dodik ima značajnu prednost nad Ivanićem. Za Dodika se izjasnilo 48 odsto ispitanika, a za Ivanića 22 odsto.

I kada je riječ o poziciji predsjednika Republike, Cvijanovićeva je u prednost sa 38 odsto glasova anketiranih u odosu na Govedaricu za kojeg se izjasnilo njih 23 odsto.

Dodik i Cvijanovićeva su u značajnoj prednosti i u Izbornoj jedinici tri /Banjaluka/ u odnosu na svoje protivkandidate Ivanića i Govedaricu. Za Dodika se izjasnilo 42 odsto ispitanika, a za Ivanića 26 odsto, dok je za Cvijanovićevu 30 odsto, a za Govedaricu njih 18 odsto.

U Izbornoj jedinici četiri /Derventa-Modriča/, takođe, ubjedljiva je prednost Dodika za koga se izjasnilo 47 odsto anketiranih, a za Ivanića njih 28 odsto.

Što se tiče kandidata za predsjednika Srpske, za Cvijanoviću se izjasnilo 37 odsto anketiranih, a za Govedaricu 20 odsto.

U Izbornoj jedinici pet /Doboj/ 45 odsto anketiranih dalo je povjerenje Dodiku, a 25 odsto Ivaniću, kao kandidatima za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Kada je riječ o kandidatima za predsjednika Republike Srpske Cvijanovićeva ima podršku 39 odsto aketiranih, a Govedarica 28 odsto.

U Izbornoj jedinici šest /Bijeljina/ za Dodika je bilo 41,5 odsto ispitanika, a za Ivanića 39,9, dok je za Cvijanovićevu bilo 35,6 odsto, a za Govedaricu 38,7 odsto anketiranih.

U Izbornoj jedinici sedam /Zvornik/ Dodik i Cvijanovićeva su u prednosti sa 43 odsto, odnosno 46, u odnosu na Ivanića i Govedaricu koji su dobili povjerenje 33, odnosno 38 odsto ispitanika.

Što se tiče Izborne jedinice osam i Sarajevsko-romanijske regije za Dodika kao srpskog člana Predsjedništva BiH bilo je 39 odsto ispitanika, a za Ivanić 30 odsto. Cvijanovićeva kao kandidat vladajuće koalicije za predsjednika Republike Srpske dobila je povjerenje 36 odsto anketiranih, a Govedarica 35 odsto.

U Izbornoj jedinici devet /Trebinje/ Dodik je dobio 52 odsto glasova anketiranih, a Ivanić 38 odsto, dok je Cvijanovićeva dobila 37, a Govedarica 35 odsto glasova ispitanika.

ATV

Preporuka

Ko položi na automatiku, neće moći voziti s ručnim...
views 154
Novi pravilnik o polaganju vozačkih ispita, za razliku od starog, dopušta da se budući vozači mogu obučavati i u automobilima s automatskim mjenjačem....
Dodik: U svijet otišla prava slika iz BiH
views 36
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je večeras u Istočnom Sarajevu, na ceremoniji zatvaranja Evropskog omladinskog olimpijskog fe...
Konkurs za upis kadeta za Specijalističku antiteto...
views 61
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske raspisalo je konkurs za upis 35 kadeta sedme klase policijske obuke za pripadnike Specijalne a...
NSRS: Babalj upoznat o zahtjevu opozicije za održa...
views 28
Služba Narodne skupštine Republike Srpske obavijestila je predsjednika Odbora za bezbjednost Darka Babalja o istupima i zahtjevu opozicije da to skupš...
Cvijanović: Srbija i Srpska okupljene oko prošlost...
views 14
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je na početku govora, povodom obilježavanja Dana državnosti Srbije na centralnoj manifestaciji u...
Cvijanović: Srbija i Srpska okupljene oko prošlost...
views 8
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je na početku govora, povodom obilježavanja Dana državnosti Srbije na centralnoj manifestaciji u...