Usponi i padovi u vezama su česta pojava

Ukoliko imate osećaj da nešto nije u redu sa vašom vezom u poslednje vreme, pokušajte da otkrijete uzrok takvih osećanja.

Preispitajte sledeće 4 stavke i doći ćete do zaključka možete li i da li uopšte želite da poradite na vezi ili ste sa partnerom samo iz navike.

Komunikacija i zajednički humor su se drastično smanjili

Nedostatak komunikacije je jasan pokazatelj da nešto nije u redu. Foto-ilustracija: Profimedia.com

Ovo je ozbiljan problem jer je komunikacija ključna stvar kako bi jedan odnos bio uspešan, bilo da je reč o ljubavnom, prijateljskom ili rodbinskom. Ako primetite da se u poslednje vreme ne smejete istim stvarima i da vam se priča svela na dogovaranje oko jela, pokušajte da sednete i ozbiljno porazgovarajte sa partnerom.

Vidite samo njegove mane

Ako zanemarujete kvalitete i vidite samo mane vašeg partnera bićete uvek nezadovoljne vašom vezom i partnerom. Usredsredite se na kvalitete i razloge zašto ste zajedno.

Uvek ste spremne za svađu

Svađa u mnogome šteti vezi. Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Primetite li da ste stalno mrzovoljne i nervozne i spremne na svađu sa partnerom čak i oko sitnica, razmislite da li u tome leži neki dublji problem.

Nemate vremena za zajedničke aktivnosti

Ne sećate se kada ste zadnji put otišli zajedno u bioskop, pozorište ili na putovanje? Zapitajte se šta se tu promenilo i razgovarajte sa partnerom o promeni tog stanja.

(Telegraf.rs/index.hr)