Fondacija “Humana Srpska” iz Banjaluke pokrenula je akciju za pomoć dvanaestočlanoj porodici Marjanović iz Miljakovaca kod Prijedora koja živi od 180 KM dječijeg dodatka i ima djecu koju školuje, ali, nažalost, i djecu kojoj je potrebna ljekarska pomoć.
Mira i Draško nisu zaposleni i ne mogu da obezbijede najosnovnije djeci, uzornim učenicima, koji ne žive kao njihovi vršnjaci.

Najstarija kćerka Dragana /24/ je student Mašinskog fakulteta, Suzana /21/ i Marinko /19/ su na birou, Željka /17/, Jelena /16/ i Dragan /15/ su srednjoškolci, Željko /13/, Predrag /10/ i sedmogodišnja Svetlana učenici su osnovne škole, dok se najmlađi petogodišnji Nenad oš bori da progovori.

Predsjednik Upravnog odbora Fondacije “Humana Srpska” Valentina Kecman potvrdila je Srni da je akcija pokrenuta na poziv za pomoć majke desetoro djece Mire Marjanović.

Kecmanova kaže da su ovoj porodici već pomagali, ali da se situacija dodatno zakomplikovala kada je sina Željka udario automobil i kada je doživio potres mozga i prelom rebra.

Porodica nema novca za lijekove i pretrage koje Željko treba da uradi, te i nakon više od mjesec dana od saobraćajne nezgode nije otišao u Banjaluku na kontrolu.

U Banjaluku na terapije treba da putuje i najmlađi Nenad, koji je počeo da govori sa pet godina, ali mu je i dalje potreban ljekarski nadzor da bi uspio da govor dovede na nivo primjeren njegovom uzrastu.

Kćerka Jelena boluje od dječije paralize, a kćerka Suzana rođena je sa poremećajem kičmene moždine.

Majka Mira kaže da bi sve bilo mnogo lakše kada bi se sin Marinko, koji je autoelektričar po struci, zaposlio.

“Marjanovići žive od 180 KM dječijeg dodatka, od čega 120 KM izdvajaju za mjesečne karte. Nisu u mogućnosti da plate električnu energiju, a, osim duga, dobili su da plate i 200 KM sudskih troškova. Marjanovićima je potrebno pet vreća brašna mjesečno. Potrebni su im prehrambeni proizvodi, sredstva za higijenu, novac za izmirenje računa za električnu energiju i plaćanje putnih troškova za odlaske u bolnicu, te kupovinu mjesečnih karata, odjeća, obuća, školski pribor”, navela je Kecmanova i pozvala sve humane ljude da se odazovu akciji Fondacije “Humana Srpska”.

Donacije se mogu dostaviti u prostorije Fondacije, a novčane uplate mogu se vršiti na žiro račun “Humane Srpske” u NLB banci 5620998136875370, uz naznaku za porodicu Marjanović.

Kecmanova je pozvala sve koji žele da pomognu da se obrate i direktno Fondaciji “Humana Srpska”, na zvaničnoj veb stranici www.humanasrpska.org na mejl: humanasrpska@gmail.com ili telefon 066 477 375.