Poslanik SNSD-a u parlamentu Republike Srpske Bojan Vidić istakao je da je izmišljena priča opozicije o navodnom trećem entitetu klasična podvala s ciljem skretanja pažnje javnosti sa njihove sramote što se ponovo nisu odazvali na poziv predsjednika Republike Srpske na konsultacije u vezi sa srmanim izvještajem o Srebrenici, jer žele da se nastavi progon više od 22.000 časnih ljudi, bivših pripadnika VRS.

Vidić je izjavio Srni da nametanjem izmišljenje teme opozicija pokušava i da skrene pažnju sa katastrofalnog stanja u svojim redovima.

“Niko do sada niti je tako nešto izjavio, niti je bilo ko šta potpisao iz Republike Srpske. Republika Srpska je neupitna, mi ne ulazimo u to šta će se dešavati u Federaciji BiH /FBiH/ na relaciji Bošnjaci-Hrvati, ali apsolutno ne može doći u pitanje nijedan pedalj Republike Srpske”, poručio je Vidić.

On je konstatovao da su ove izmišljene priče od opozicije krenule u subotu, nakon što su dan ranije objavljeni rezultati istraživanja javnog koji pokazuju da ubjedljivu podršku u Republici Srpskoj imaju kandidati vladajuće koalicije za srpskog člana Predsjedništva Milorad Dodik i za predsjednika Srpske Željka Cvijanović.

Član Predsjedništva PDP-a Milan Đukić izjavio je danas da je za PDP neprihvatljivo stvaranje trećeg entiteta na, kako je rekao, štetu Republike Srpske, njene teritorijalne cjelovitosti i integriteta.

“Opštinski odbori PDP-a Modriča, Derventa, Brod, Šamac i Vukosavlje odbacuju svaku mogućnost stvaranja trećeg entiteta u BiH. Protiv smo politike stvaranja trećeg entiteta na teritoriji Republike Srpske i ovih opština”, ponovio je Đukić.

SRNA/RTRS