Nisu mi dozvolili da u spuškom pritvoru posetim ćerku, jer sam ja svedok u slučaju. Ne znam sa kim je moje dete u ćeliji! Ona je devojka van bilo kakvog kriminala, a možda su je smestili sa ubicama –  kaže za “Blic” Olivera Vidak- Kovačević, majka Beograđanke Sare Vidak (20) koja je uhapšena u Crnoj Gori nakon sukoba sa sudijom za prekršaje Jelenom Stanišić.

Sara Vidak je uhapšena pre dva dana u Crnoj Gori i određen joj je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je u sredu u Kotoru napala sudiju za prekršaje Jelenu Stanišić.

Do čitave drame je došlo nakon saobraćajnog incidenta koji se dogodio u ponedeljak na parkingu u Kotoru. Naime, Sara, inače studentkinja dva fakulteta, otišla je u ponedeljak u Crnu Goru, u Kotor, sa majkom Oliverom i dečkom Stevanom Prpom na odmor.

Tog dana Prpa je na parkingu imao saobraćajni incident sa vozačem iz Crne Gore sa kojim nije mogao da se dogovori oko naknade štete, a vozač nije pristajao ni na evropski nalog. Zbog toga je na lice mesta izašla policija i Prpa je dobio poziv za sud za prekršaje.

Sara je sa majkom i dečkom istog dana otišla u Sud za prekršaje kod sudije Jelene Stanišić. Međutim, Stanišić ih je izbacila i rekla da “to nije njen slučaj”.

Sari je nakon incidenta u sudu pozliloFOTO: RAS SRBIJA
Sari je nakon incidenta u sudu pozlilo

Po savetu policajca otišli su u policijsku stanicu, međutim tamo su im rekli da se u 12 sati ipak vrate kod sudije za prekršaje odakle su oterani. To su i uradili.

– Opet nas je verbalno napala, bila je drska i bezobrazna. Stevana je pustila u sudnicu tek kada je policajac ušao sa papirima. Kaznila ga je sa 90 evra, a da ga nije saslušala – ispričala je Olivera Vidak i dodaje da je nakon toga prišla da pita bi pitala kako da ulože prigovor, ali je Stanišić izašla i počela da viče na njih.

U tom trenutku umešala se i Sara koja je sudiji rekla samo “gospođo samo želimo da znamo koja je procedura”.

– Ona joj je na to odbrusila da napusti prostoriju i krenula da zatvara vrata, pa je uhvatila Saru za ruku. U tom momentu Sara, reagujući po inerciji, okrenula svoju ruku, ne njenu, da bi se oslobodila stiska. Sara joj je tada rekla “odakle vam pravo da me držite za ruku”. Tek tada je Stanišić počela je da urla i pravi scenu kako je Sara nju povredila – objasnila je njena majka.

Sudija Jelena StanišićFOTO: RAS SRBIJA
Sudija Jelena Stanišić

Nakon toga Sara je privedena i određen joj je pritvor do 30 dana i ekspresno je odvedena u Spuški zatvor!

Olivera Vidak – Kovačević naglašava da ne zna u kakvom je zdravstveniom stanju sada njena ćerka, koja je malo pre hapšenja imala hiruršku intervenciju, bila je u bolnici i u Crnu Goru je sa njom i dečkom, otišla upravo da bi se oporavila.

– Početkom sledeće nedelje suprug, koji je pilot u Turkiš-u dolazi i tek će njemu biti dozvoljeno da je poseti – napominje Olivera Vidak Kovačević koja je u ovom slučaju svedok pa joj zbog toga nije dozvoljeno da poseti ćerku u zatvoru.

Studira dva fakulteta

Sara Vidak je inače studenkinja dva fakulteta u Beogradu, studira na Fakultetu za civilno vazduhoplovstvo na Megatrendu i na FEF-a. Rođena je 14. novembra 1997. godine u Beogradu, završila je Britansku školu u Antaliji.

Sve vreme školovanja bila je odličan đak.

Devojka inače živi na relaciji Kanada-Turska-Srbija i uspešno je savladala govor čak tri strana jezika, a aktivno se bavi i sportom.

Sara je inače unuka svetskog prvaka u padobranstvu, pilota Branka Kovačevića, ćerka nagrađivanog filmskog umetnika i pilota Aleksandra Vidaka, ali i unuka džez kompozitora Dušana Vidaka i Radmile Vidak, profesorke srpskog jezika i književnosti i nosioca nagrade “Radmila Vidak” za negovanje srpskog jezika.

Sa slučajem hapšenja mlade Beograđanke upoznati su i naše Ministarstvo spoljnih poslova, a Ambasada u Podgorici je ponudila svu neophodnu pomoć. Takođe je obavešteno i diplomatsko predstavništvo Kanade, jer Sara ima i njihovo državljanstvo.

Blic.rs