epa06951739 Novak Djokovic of Serbia in action against Adrian Mannarino of France in their match in the Western & Southern Open tennis tournament at the Lindner Family Tennis Center in Mason, Ohio, USA, 15 August 2018. EPA-EFE/TANNEN MAURY

Novak Đoković i Rodžer Federer će ponovo ukrstiti rekete ove nedjelje (22 sata) u borbi za titulu na mastersu u Sinsinatiju, jedinog na kom srpski as nije osvajao trofej. Biće to njihov 46. međusobni duel, Nole je trenutno uspješniji (23:22), a ostane li tako i poslije finalnog okršaja, to će značiti da će srpski teniser ući u istoriju!

Mnogi Novakovi i Rodžerovi dueli imali su epitet epski, pošto su znali da odluče o trofejima, a u njima se asovi nisu štedjeli. Međutim, nisu njih dvojica skoro ukrstili rekete, pa su se i ljubitelji tenisa uželjeli ovog teniskog klasika.

Izostali su dueli između ostalog i zbog njihovih povreda, pošto je Nole drugu polovinu prošle sezone propustio zbog bolova u laktu, dok je Federer godinu dana prije toga imao veliki problem sa kukom.

Foto: MARK LYONS/EPA

Zbog toga su se posljednji put prije ovog finalnog duela sastali 2016. godine, i to u polufinalu Australijan opena. Tada je Nole bio dominantan, pošto je slavio sa 6:1, 6:2, 3:6, 6:3, prošao je u finale i kasnije došao do novog trofeja u Melburnu. Koliko je srpski as u dobroj seriji protiv Švajcarca, svjedoči to što je od posljednjih osam mečeva čak šest riješio u svoju korist, pa bi to mogla da bude značajna prednost u finalu Sinsinatija, piše Blic.

Imaće Novak i dodatni motiv, pošto ga je Federer nadigrao tri puta u borbi za trofej na mastersu u Sinsinatiju. Ukoliko dođe do revanša ove nedjelje, Đoković će se zlatnim slovima upisati u istoriju tenisa, jer nikome do sad nije pošlo za rukom da osvoji “Zlatni masters”, odnosno sve turnire iz serije 1.000.

Srpskainfo