U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje veoma toplo i pretežno sunčano vrijeme, a kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom mogući su ponegdje na jugu i jugoistoku.

Ujutro će preovladavati pretežno sunčano, a prolazna magla očekuje se ponegdje oko rijeka. Tokom dana pretežno sunčano i veoma toplo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sredinom dana i tokom popodneva na jugu i jugoistoku doći će do razvoja oblačnosti, pa će ponegdje biti prolaznih pljuskova sa grmljavinom. Pljuskovi će biti češći u brdsko-planinskim predjelima.

Duvaće slab do umjeren istočni i sjeveroistočni vjetar. Minimalna temperatura vazduha od 12 do 19, na jugu do 22, a najviša dnevna od 28 do 34 stepeni Celzijusovih.

Meteorolozi su i za naredna tri dana najavili slično vrijeme. Sunčano i veoma toplo preovladavaće u većini krajeva, jedino će u drugom dijelu dana na jugoistoku i jugozapadu ponegdje biti pljuskova sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura vazduha od 29 do 35 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, preovladava pretežno sunčano vrijeme, a postepen porast oblačnosti u većini krajeva uslovio je pljuskove i grmljavinu.

Mostar je sa 34 stepena Celzijusova u 14.00 časova bio najtopliji grad, a stepen manje izmjereno je u Bijeljini i Trebinju.

U Banjaluci i Brčkom bila su 32 stepena, u Zvorniku, Doboju, Višegradu, Bileći, Novom Gradu, Srpcu, Bihaću, Gradačcu i Sanskom Mostu 31, u Prijedoru, Foči, Rudom, Tuzli i Bugojnu 30, u Nevesinju i Livnu 28, u Srebrenici 27, u Gacku i na Mrakovici 26, na Sokocu i u Mrkonjić Gradu 25, na Han Pijesku 24, a u Sarajevu i na Ivan sedlu 22 stepeni.

Najsvježije bilo je na Bjelašnici gdje je izmjereno 13 stepeni Celzijusovih.

RTRS