General policije i bivši ministar unutrašnjih poslova Tomo Kovač uputio je otvoreno pismo ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Na početku rata 1992. godine uhapsio sam Vitu Žepinića, zamjenika ministra MUP-a BiH, zbog sličnog djelovanja. Apsurd je ponovo upadati u zamke sukoba, a ne rješavati uzroke. Nije u redu ući u zamku sukoba u BiH, pa čak uvući i Bošnjake zbog sukoba Srba iz Republike Srpske i “bosanskih” Srba.

Kad je strancima i bošnjačkom političkom i intelektualnom establišmentu bilo jasno da nema prenosa ovlaštenja iz nadležnosti Republike Srpske, primijenili su plan B. Plan B po sistemu hobotnice sprovode preko “bosanskih” Srba- ministara Mektića i Šarovića.

Mektić je, kršeći Ustav, svoje ministarstvo izdigao na nivo ЈEDINSTVENOG KROVNOG MINISTARSTVA UNUTRAŠNjIH POSLOVA KOЈE PO USTAVU NE POSTOЈI.

PO MEKTIĆU, njegovo ministarstvo ima pravo da pretpočinjava druga ministarstva, da predlaže Zakone iz nadležnosti drugih i, u suštini, pravi puč i zloupotrebu.

Nemojmo se zanositi da imamo posla sa Srbinom ili normalnim čovjekom. To je bivši Srbin u preobražaju, čovjek koji nema vrijednosnih sudova niti intelegencije i svijesti za posljedice svog djelovanja. Zbog toga ga treba UHAPSITI i poslati na posmatranje.

Shodno rezultatima, vjerovatno je LICE SA VELIKIM STEPENOM POREMEĆENOSTI U DUŠEVNOM RAZVOЈU, treba mu odrediti mjeru izolacije iz društva.

Ministre Lukaču završio si kriminalistiku. Zar ne vidiš da se radi o LOMBROZOVOM tipu devijantne ličnosti?

Znam, reći ćeš da to ne može, da ti treba tužilac. Pa nađi nekog iz stare garde koji će ovo razumjeti, nemojte ovaj slučaj ostaviti običnim policajcima i narodu da to rješava na punktovima kao 1992. godine.

RTRS