Finalna kulturno-zabavna manifestacija „Selo veselo2018“ , održana je 19. avgusta u Gornjoj Lamovitoj. Brojni posjetioci pratili su nadmetanja u tradicionalnim i zabavnim igrama i poljoprivrednom kvizu , u čemu su učestvovale ekipe sela : Rasavci, Donji Garevci , Krivaja i Gornja Lamovita.

Završnu manifestaciju „Selo veselo“ , otvorio je gradonačelnik Prijedora , Milenko Đaković ,  koji je istakao njen veliki značaj. “Karavan Selo veselo je godinama jedna od najomiljenijih i najposjećenijih manifestacija , a to je i potvrda njenog uspjeha na polju oživljavanja i unaprjeđenja društvenog života u našim selima, zbog čega će i ubuduće imati podršku Grada“ , rekao je gradonačelnik Đaković.

Pobjednik završne manifestacije je ekipa Krivaje  , čiji su takmičari bili najuspješniji u nabacivanju obruča i bacanju kamena s ramena , a pokazali su i najviše znanja u poljoprivrednom kvizu. Drugo mjesto zauzeli su Rasavci  , koji su pobjedili u navlačenju konopca ,  dok su treći Donji Garevci , najbrži u trčanju u vrećama . Na četrvtom mjestu je  ekipa Gornje Lamovite , domaćini manifestacije , koji su za gostoprimstvo dobili najvišu ocjenu.

U kulturno-zabavnom programu nastupili su članovi Folklorne sekcije „Bistrica-Verići“ , muzičari , vokalni solisti i narodni umjetnici.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Prijedor , medijski pokrovitelj  IPC „Kozarski vjesnik“ , a prijatelji manifestacije : „Autotransport“ Prijedor i  Tvornica keksa MIRA , Članica KRAŠ grupe.

prijedor24h