Srpski teniser Novak Đoković još jednom je ispisao istoriju “bijelog sporta”. On je u finalu mastersa u Sinsintaiju savladao Rodžera Federera sa 2:0 (6:4, 6:4), čime je kompletirao sve titule sa turnira iz ove serije, takozvani “Zlatni masters”, a to nikada nikome ranije nije pošlo za rukom.

Đoković je tako još jednom pokazao da spada u red najboljih igrača ikada, pošto ovakav podvig nisu uspjeli napraviti velikani ovog sporta, pa čak i njegovi najveći rivali Rafael Nadal i pomenuti Federer. Iako su svojim vitrinama imaju mnogo trofeja sa raznih turnira obojici fale po dva sa masters 1000 turnira. Španac nikada u karijeri nije slavio u Parizu i Majamiju, a Švajcarac u Rimu i Monte Karlu.

Đoković je dugo vremena bio bez trofeja u Sinsinatiju gdje je čak pet puta gubio finala, ali ovog puta je uspio pronaći put do pobjede u meču za titulu, i to protiv Federera, koji ga je čak tri puta pobijedio u tih pet finala. Ovog puta srpski igrač je bio bolji i osvetio mu se za te poraze.

Ovom pobjedom Đoković je popravio omjer u međusobnim duelima sa Švajcarcem i sada je 24:22 za njega. Inače, ovo mu je 31. pobjeda na masersima i na vječnoj listi zauzima drugo mjesto iza Nadala kojima ima 33 trofeja, dok je Federer ostao na 27.

Što se tiče ovogodišnjeg finala Đoković je prvi napravio brejk u 7. gemu prvog seta kada je poveo sa 4:3. Do kraja seta sigurno je osvajao gemova na svoj servis i poveo je sa 1:0.

U drugom dijelu igre Federer je prvi došao do brejka, i to u 2. gemu kada je iskoristio dvije greške Novaka, koji je vodio sa 40:15, ali to mu nije bilo dovoljno da dođe do gema. Međutim, srpski teniser je odmah uzvratio i vratio brejk nakon dosta borbe i takođe nekoliko grešaka koje je napravio Federer. Kasnije, Đoković ponovo pravi brejk u 7. gemu, za koji mnogi kažu da je odlučujući. Nakon toga Novak je uspio meč privesti kraju i doći do velike pobjede.