Predsjednik Udruženja porodica nestalih lica Sarajevsko-romanijske regije Milan Mandić upitao je predsjednika PDP-a Branislava Borenovića “od čega zavisi postojanje takozvane BiH koja je nastala na genocidu nad srpskim narodom, ako sudbina Republike Srpske zavisi od slučaja nesrećno stradalog mladića Davida Dragičevića”.

On je kao čistu glupost ocijenio izjavu predsjednika PDP-a Branislava Borenovića “da od slučaja Davida Dragičevića zavisi i sudbina Republike Srpske”.

“Što se ne zapita Borenović od čega zavisi postojanje takozvane BiH koja je nastala na genocidu nad mojim narodom i mojom porodicom. BiH, gdje Borenović učestvuje u vlasti sa svojom partijom, jeste genocidna tvorevina koju treba što prije ukinuti, te odvojiti Republiku Srpsku da budemo konačno svoji na svome i da svi građani Srpske slobodno žive”, rekao je Mandić Srni.

On je upitao kako može od slučaja nesrećno stradalog mladića zavisiti sudbina Republike Srpske.

“Ako smo tako tanki i ako smo tako podložni tome, onda se nisam ni trebao boriti za Republiku Srpsku, dva puta biti ranjen i proliti više od tri litra vlastite krvi”, rekao je Mandić.

Mandić kaže da se osjeća veoma bezbjedno uz Policiju Republike Srpske.

On smatra da građani BiH moraju normalno živjeti jedni pored drugih i da ni Republika Srpska ne utiče na to kako će se razvijati Federacija BiH, niti Federacija kako će se razvijati Srpska.

Mandić ističe da će stanovnici Republike Srpske odrediti ko će biti vlast u Srpskoj, a ne nekakvi strani tutori i mentori, jer se vidi šta rade.

On kaže da Borenović treba dobro da se preispita šta je rekao i kako je rekao.

“Neka ne lupeta gluposti ni Borenović, ni Dragan Mektić, ni Vukota Govedarica.
Šta će Govedarica pričati? O čemu priča, o mojoj Republici Srpskoj? Gdje je on bio tada? Dok je lutao po Beogradu, ja sam prolivao krv. Nemojte da se igramo nekakve vlasti”, poručio je Mandić.

On naglašava da je sadašnja vlast u Republici Srpskoj volja naroda i da će volja naroda na izborima 7. oktobra biti da partije na vlasti budu zajedno i u Republici Srpskoj i na nivou BiH, jer jedino tako država Republika Srpska može da ojača i bude dobar faktor u Evropi i svijetu.

SRNA/RTRS