Potpredsjednik DNS-a Milan Radović rekao je da je Republici Srpskoj neophodna strategija razvoja oslonjena na investiranje i energetiku, koja će omogućiti podizanje energetskih kapaciteta.

“Srpska na taj način može postati regionalni ekonomski div, a elektroprivreda obezbijediti dovoljno novca u budžetu za povećanje plata u prosvjeti, zdravstvenom radnicima i policiji, kao i za povećanje penzija”, naveo je Radović.

Kada je riječ o poljoprivredi, Radović, koji je jedan od najuspješnijih privrednika Srpske, ističe da struka mora usmjeravati poljoprivrednu proizvodnju, a država garantovati otkup.

“Tako možemo, ne samo smanjiti uvoz povrća, voća i drugih prehrambenih proizvoda, već povećati izvoz, prije svega zdrave hrane za kojom je jagma na evropskom tržištu”, rekao je Radović za “Večernje novosti”.

On naglašava da je potrebno zapošljavati agroekonomiste koji će ići do domaćina i pomagati im da na najbolji način iskoriste sve što im je na raspolaganju.

“Ne možemo mi od poljoprivrednika očekivati da dolaze u neke kancelarije, da popunjavaju neke formulare. Mi moramo ići kod njih, država mora biti njihov srevis”, kaže Radović, koji je i kandidat DNS-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

SRNA/RTRS