Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas u Banjaluci da se ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić dokazuje bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću i da je njegov jedini posao da optužuje srpske funkcionere i medije.

Reagujući na Mektićevu izjavu da se Stevandić dovodi u vezu sa smrću policijskog inspektora Miodraga Šušnice u Banjaluci, Stevandić je rekao da su svi počinioci u tom slučaju procesuirani i presuđeni, te da Mektić ne govori istinu.

On je istakao da jedva čeka suđenje po tužbi koju je ranije podnio protiv Mektića i da Mektić “bude objavljen kao najveći lažov u Srpskoj”.

“Nisam iznenađen stavom Mektića i pokušajem da diskredituje protivnike, ali sam iznenađen u kakvo blato je spreman da upadne”, rekao je Stevandić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da Mektića čeka suđenje za izgovorene neistine, te upitao zašto Mektić nikada ne podnese krivične prijave, a gubi sve postupke koji se vode protiv njega na sudu.

“Mektić ne zna raditi posao, uništio je sve odnose u sudovima, tužilaštvima, Savjetu ministara i Republici Srpskoj”, rekao je Stevandić i dodao da snosi punu materijalnu i moralnu odgovornost za ono što govori.

RTRS