“Nisam iznenađen stavom Mektića i pokušajem da diskredituje protivnike, ali sam iznenađen u kakvo blato je spreman da upadne”, rekao je Nenad Stevandić na konferenciji za novinare.

“Svi počinioci u slučaju Šušnica su procesuirani i presuđeni, a ovo što Mektić radi su čiste laži. Jedva čekam sudski proces da on bude objavljen kao najveći lazov u Srpskoj. Ne još dugo, biće osuđen od svakog suda u RS jer koristi kočijaški rječnik i iznosi najgore laži. Ja nisam nikad bio saslušavan što se tiče mog imena i prezimena. On se dokazuje Bakiru, a njegov jedini posao je da optužuje srpske funkcionere i medije. Ovo ne priliči nikom ko je osnovnu školu završio, a kamoli nekom sa ministarskom funkcijom”, kaže Stevandić.

Ranije danas ministar bezbjednosti Bih Dragan Mektić održao je konferenciju za novinare na kojoj je rekao da  se “Nenad Stevandić dovodi u vezu sa smrću penzionisanog policijskog inspektora Miodraga Šušnice u Banjaluci”.

Thumbnail

Stevandić kaže da nije inkriminisao ljude, jer je to posao onih koji “primaju novac da bi blatio druge”.

Dodaje da Mektić ne zna raditi svoj posao te da je uništio odnose u svih sferama.

“On ne zna raditi posao, uništio je sve odnose u sudovima, tužilaštvima, Savjetu ministara i Republici Sprskoj. Njega čeka suđenje za njegove laži, a on nikad nije imao takta mene da prijavi. Snosim punu materijalnu i moralnu odgovornost za ovo što govorim”, rekao je Stevandić.

Stevandić se pitao zašto Mektić nekada ne podnese krivične prijave, a gubi sve koje se vode protiv njega na sudu.

“Što nekad ne podnese neku prijavu. Četiri godine priča laži, nije podnio nikakvu prijavu, a svako ko je protiv njega podnio dobio je na sudu”, zaključuje Stevandić.

Mektić je danas na konferenciji za novinare rekao da migranti više nisu problem BiH je odlaze iz države, kao i da ne vidi u čemu je problem oko slanja pripadinika Federalne policije na teritoriju Srpske.

“Federalna Vlada je iskazala namjeru, mislim da je dobronamerno, da pomogne sa svojim kapacitetima u zaštiti granica BiH. Čak su donijeli odluku da će u potpunosti finansirati učešće federalne policije u svim tim poslovima. Imamo i oko 80 pripadnika MUP-a RS koji pomažu na granici, ali mi ih plaćamo iz budžeta BiH. To su značajna sredstva”, rekao je ministar Mektić.

On kaže da još nikakva odluka nije donesena, nego je samo Operativni štab upoznat sa najmerom Vlade FBiH.

ATV