Iza kreiranja lažnih konstrukcija o institucijama i najvišim funkcionerima Republike Srpske u takozvanim demokratskim medijima stoje američki fondovi, koji finansiraju te medije, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je naglasio da se jedna od takvih priča sinoć mogla čuti na BN TV u kojoj je oklevetano ime predsjednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović jer je pominjano u kontekstu tragične smrti jednog mladića.

“To je potpuno maliciozna konstrukcija BN TV i najogavnija insinuacija. Podsjećam javnost da to nije prva laž i da su na BN TV u mnogo navrata kreirane laži te vrste. Nedavno su objavili vijest da je predsjednik Vlade Srpske navodno naredila da se građani sa Trga /Krajine/ rastjeruju vodenim topovima, što očigledno samo njima može da padne na pamet”, naglasio je Kovačević.

Nažalost, istakao je on, “urednici BN TV nemaju nikakav problem u kreiranju i izmišljanju takvih lažnih i monstruoznih konstrukcija”.

“Čuli smo juče i predsjednika Republike /Milorada Dodika/ koji je govorio da će samo u toku ove predizborne kampanje iz USAID-a u takve medije uložiti osam miliona dolara što će biti usmjereno u pisanje i kreiranje priča protiv Republike Srpske, njenih institucija i ljudi koji je vode”, istakao je Kovačević.

SRNA/RTRS