Ove sedmice završen je temelj nove kuće, koja se gradi za osmočlanu porodicu Nataše i Srećka Milinkovića iz Crne Doline. Na njihovim licima danas osmijeh, presrećni su što će uskoro dobiti dom kakav zaslužuju i zahvaljuju se svima koji im pomažu.

– Ovaj dom znači mnogo za moje sestre, brata i mene. To će biti naš novi početak i srećni smo svaki put kada pogledamo u temelj naše nove kuće – rekla je najstarija kćerka Kristina Milinović (14).

Milinkovići žive u staroj kući, koja je u toliko lošem stanju da je sanacija nemoguća, a ovih dana uznemirila ih je zmija koja se pojavila u kući i koju nisu pronašli. Strahuju daje i dalje u objektu, a najviše brinu za bezbjednost svoje djece.

-To se desilo prije neki dan. Zmiju u verandi je vidjela moja kćerka. Nismo je još našli, ili se negdje zavukla ili je pobjegla. Bojimo se da je ušla u kuću – rekla je majka Nataša.

Odbor za izgradnju kuće ovoj porodici, koji čine Kolo srpskih sestara, inicijator ove akcije, Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Crveni krst, Crkvena opština Prijedor i IPC “Kozarski vjesnik”, sastao se nakon završetka prve faze radova i dogovorio naredne aktivnosti, jer cilj im je da se nova kuća Mlllnkovića pokrije prije zime.

Svi koji žele da pomognu porodici Milinković, sredstva mogu uplatiti na račun Kola srpskih sestara, a građevinski materijal mogu direktno dovesti u Cmu Dolinu na mjesto gdje se gradi nova kuća.

M. Stegić/Kozarski