dav

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković posjetio je danas gradilište u Prijedoru na kojem je u toku rekonstrukcija i dogradnja objekta Vatrogasnog doma, koji su ušli u završnu fazu.
On je nakon posjete gradilištu u izjavi novinarima ocijenio da se radovi izvode kvalitetno, po određenim fazama, te napomenuo da bi trebalo da budu završeni 4. januara.

“Imamo čvrsta obećanja izvođača radova da će rok biti ispoštovan, mada je ono što se pojavljuje kao problem i u ovom građevinskom poslu – nedostatak kvalitetne radne snage”, istakao je Đaković.

On je dodao da će završetkom ovih radova, grad dobiti kvalitetan vatrogasni dom, ali i novi prostor za potrebe Gradske uprave.

“Tu je, prije svega, sala za vjenčanja, koja će biti izgrađena na ovom lokalitetu i sa ovim zajedničkim poslom na uređenju i dogradnji ovog objekta ćemo urediti više oblasti na zadovoljstvo građana Prijedora”, rekao je Đaković.

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor Nebojša Miljuš kaže da će biti uloženo oko 1,7 miliona KM da bi stari objekat dobio moderan izgled i bio funkcionalniji.

“Rekonstrukcijom i proširenjem dobijamo veći prostor od 1.200 metara kvadratnih i sedam garažnih prostora za smještaj savremenih vatrogasnih vozila koja zbog svojih tehničkih karakteristika zahtijevaju veću visinu garaže”, naveo je Miljuš.

Prema njegovim riječima, biće zamijenjene stare i dotrajale instalacije, uređena unutrašnjost i spoljašnji izgled zgrade, ali veoma je bitno što će se dobiti i direktan izlaz na saobraćajnicu prema zapadnim dijelovima grada.

On je pojasnio da je novac za rekonstrukciju obezbijeđen od naknade koju privredna društva i pravna lica uplaćuju u visini 0,04 odsto od poslovnog prihoda za posebne mjere zaštite od požara. Od te naknade 40 odsto ide Vatrogasnom savezu Republike Srpske, a 60 odsto u budžete lokalnih zajednica.

Miljuš je dodao i da radovi na domu ne ometaju rad i dinamiku 37 prijedorskih vatrogasaca, koji su svakodnevno na raspolaganju za zaštitu ljudi i imovine.

Izvođači radova na rekonstrukciji Vatrogasnog doma su “Prijedor-putevi” i “MB modul”.

RTRS/prijedor24h