Sve je spremno za 15. međunarodni turnir veterana u organizaciji Rukometnog kluba ‘Veterani”. Jubilarni Turnir “Prijedor 2018’ biće održan od 23. do 26. avgusta u Sportskoj dvorani “Mladost“.

I ove godine nastupiće ekipe iz svih krajeva bivše Jugoslavije, kaže predsjednik RK “Veterani” Aleksandar Milješić.

– To je velika i sjajna rukometna priča. Nadamo se da ćemo i ove godine biti odlilčni domaćini, predstaviti naš grad u najboljem svjetlu i pokazati da se u našem gradu igra dobar rukomet – rekao je Milješić.

Učestvuje 20 ekipa iz Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i BIH, a organizatori očekuju preko 200 učesnika rukometaša.

– Imamo nagrade za najbolje strijelce, igrače, golmane. U principu to je jedno veliko druženje i objedinjenje bivše države kroz sport, rekreaciju i druženje. Svakako da sportisti ne vole da gube, svi vole da pobjeđuju i uvijek se tu nađu najbolji od najboljih. Za njih imamo neke simbolične nagrade koje svake godine upriličimo – dodao je Milješić.

Međunarodni turnir veterana podržala je Gradska uprava, gradska Turistička organizacija, Tvornica keksa „Mira” I Arcelor Mital Prijedor.

I. Pekarić/Kozarski