Gradonačelnik Doboja Obren Petrović izrazio je danas zadovoljstvo što su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Vlade Srpske Željka Cvijanović izrazili spremnost da pomognu ovom gradu i poručio da im to ova lokalna zajednica neće zaboraviti.

Nakon što je zajedno sa predsjendikom Republike i premijerom položio kamen temeljac za novu sportsku dvoranu, procijenjene vrijednosti od 7,5 miliona maraka, sa rokom izgradnje od oko tri godine, Petrović je rekao da prije šest mjeseci kada su razgovarali, nije mogao da vjeruje da će doći do realizacije ovog projekta, jer se već duže vrijeme samo govorilo o njemu.

“Danas želim da naglasim da Doboj i njegovi stanovnici treba da shvat da je ovo projekat od 7,5 miliona maraka i da je bez pomoći Vlade Srpske i predsjednika ovo za jedan veoma teško i nemoguće uraditi”, istakao je Petrović.

On je poručio da je siguran da će zajedničkim radom sa Vladom Srpske i predsjednikom Srpske, sportska dvorana biti izgrađena već 2020. godine, koja će biti na ponos Doboja, ali i Republike Srspke.

“Od septembra radimo u punom kapacitetu”, najavio je Petrović, pojašnjavajući da će se novi objekta naslanjati na stari, koji je u sklopu Srednjoškolskog centra.

Petrović poručuje da saradnja sa Vladom Republike Srpske i predsjednikom Republike Srpske otvara mogućnost lokalnoj upravi da finansijski može mnogo više da podrži ranjive kategorije u ovom gradu.

“Sve investicije su rezultat pomoći Vlade Srpske, od asfaltiranja ulica, lokalnih puteva i tako dalje. Bez tih sredstava mi bi morali opteretiti lokalni budžet, a ovako ćemo imati dovoljno sredstava za lica sa invaliditetom, penzionere, boračke kategorije”, naveo je Petrović.

On je pozvao predsjednika Dodika i premijerku Cvijanović da budu prisutni kada se bude i ta finansijska pomoć dijelila.

“Evo i za Međunarodni rukometni TV turnir šampiona u Doboju, kada sam razgovarao sa predsjednikom Republike Srpske odmah je bio spreman i dao finansijska sredstva. Nije važno samo otvoriti turnir. Lako je doći i otvoriti, ali treba pomoć, jer su to velika sredstva, više od pola miliona maraka”, izjavio je Petrović.

On je poručio da je ponosan i sretan što su Dodik i Cvijanović spremni da pomognu ovom gradu.

“Sigurno sam da grad Doboj to nikada neće zaboraviti, jer mi želimo da se odužimo onima koji pomažu naš grad i koji su pokazali da vole Doboj”, poručio je Petrović.

SRNA/ATV