Kako bi oprala ljagu, Turistička zajednica Grada Splita pretučenoj Britanki Lauri Denmar ponudila je besplatno ljetovanje, piše londonski San.

Dvadesetšestogodišnja Britanka Laura Denmar pretučena je metalnom šipkom u jednom ilegalnom splitskom hostelu zato što su njen mladić i ona odbili da izvrše neplaniranu doplatu za svoj boravak, koju su im tražili vlasnici tog objekta.

O ovom incidentu su pisali britanski mediji, a potom je San prenio izjavu direktorke Turističke zajednice Grada Splita, Alijane Vukšić koja je rekla da su Lauri poslali pismo izvinjenja u ime tog grada i Splitske županije i da su ponudili besplatno lietovanje kako bi joj dokazali da je, kako je navela, riječ o izolovanom slučaju i da je Grad Split siguran za britanske turiste.

Laura je, inače, iskustvo sa ljetovanja u Splitu ispričalu londonskom Dejli Mejlu da bi, kako je rekla, upozorila svoje sunarodnike da im se ne dogodi nešto slično.

Britanka i njen dečko su cijeli slučaj prijavili splitskoj policiji, a nakon izvršene istrage saopšteno je da je hostel u kojem su boravili zaista radio bez dozvole i da je nakon ovog incidenta na njega stavljen katanac.

Srpskainfo