Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić izjavio je da poslije izbora očekuje da DNS da predsjednika Vlade Republike Srpske i, eventualno, predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Pavić smatra da će cilj, da u bijeljinskoj regiji ova stranka osvoji dva poslanička mjesta, biti lako ostvariv, što će biti i najbolji rezultat DNS-a na parlamentarnim izborima u Bijeljini.

“Očekujem da će to ujedno biti i najbolji rezultat u Republici Srpskoj. Naš cilj je brojčano iskazan u 107.000 glasača i 15 poslanika, te dva poslanika u parlamentu BiH. Mislim da je to sa ovom energijom koju sada imamo i ostvarivo”, rekao je Pavić u Bijeljini, gdje prisustvuje svečanom uručenju 400 članskih knjižica novim članovima DNS-a.

On je naveo da je ovaj cilj lako ostvariv jer građani DNS prepoznaju kao stranku koja ima umjerenu retoriku, koja se kulturno ponaša prema svima, ali i stranku koja ima svoje stavove od kojih rijetko odustaje.

“Poslije izbora očekujem da DNS da predsjednika Vlade, eventualno, predsjedavajućeg Savjeta ministara na nivou BiH, što je dio našeg koalicionog sporazuma”, rekao je Pavić novinarima.

Prema njegovim riječima, DNS će tada pokazati kako radi da građani bolje žive u Republici Srpskoj.

“Ono što me raduje, što treba da raduje i sve u DNS-u i sve građane Srpske, jeste da sve više osjećamo podršku iz Srbije jer je ona prepoznala našu politiku i kroz naš Sporazum o paralelnim specijalnim vezama, ali isto i kako djelujemo u Republici Srpskoj, kako doprinosimo realizaciji Dejtonskog sporazuma i očuvanju Republike Srpske”, dodao je Pavić.

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Bijeljina Milan Dakić rekao je da bijeljinski odbor svakodnevno ima sve veći broj mladih ljudi koji se učlanjuju u stranku.

“Oni zajedno sa nama žele da poboljšaju život u gradu, Bijeljini i okolini, Semberiji i Majevici”, rekao je Dakić.

On je dodao da je ponosan na 400 novih članova omladinaca, kao i na svih 2.700 koliko broji Gradski odbor u Bijeljini.

“Uvjeren sam da ćemo uspjeti da osvojimo dva poslanička mjesta sa naše izborne jedinice”, istakao je Dakić.

SRNA/ATV