Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je danas u Trnovu da na predstojećim opštim izborima u oktobru očekuje najbolje rezultate stranke od njenog postanka, a posebno u Sarajevsko-romanijskoj regiji, Banjaluci i Bijeljini.

“To su tri sredine gdje ćemo dobiti znatno više glasova nego do sada. Imaćemo više od 107.000 glasova, koliko smo planirali, 15 poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i dva poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH”, izjavio je Pavić novinarima na skupu članova i simpatizera DNS-a.

Pavić kaže da time DNS postaje odlučujući faktor u formiranju vlasti i odlučivanju na nivou Republike Srpske, a vrlo značajan faktor na nivou BiH.

“Prema koalicionom dogovoru, možemo da biramo između predsjednika Vlade Republike Srpske i predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH. Sa takvim funkcijama DNS će još više da ojača i učvrsti svoje pozicije”, smatra Pavić.

On smatra da će DNS u Sarajevsko-romanijskoj regiji “dobiti ljude koji će da vuku ovu stranku u budućnost” i očekuje da će naredne godine da budu godine DNS-a.

Nosilac liste DNS-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na predstojećim izborima Nenad Nešić rekao je da građani Sarajevsko-romanijske regije prepoznaju DNS i njegovu umjerenu politiku, snagu stranke i njenu razumnu politiku.

“Očekujemo istorijski uspjeh na izborima u Sarajevsko-romanijskoj regiji – po jednog direktnog poslanika za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH”, rekao je Nešić i dodao da će DNS nakon izbora imati aktivniju ulogu u vlasti Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, DNS Sarajevsko-romanijske regije, u skladu sa koalicionim sporazumom, podržava Milorada Dodika za člana Predjedništva BiH iz Republike Srpske i Željku Cvijanović za predsjednika Republike Srpske.

Funkcioner DNS-a Aleksandar Glavaš rekao je da je lista DNS-a u Sarajevsko-romanijskoj regiji spoj mladosti i iskustva, politički nepotrošenih ljudi, sa željom da se dokažu, prije svega u svojoj lokalnoj zajednici, a onda i u institucijama Republike Srpske i BiH.

Skupu su prisustvovali najviši rukovodioci DNS-a.

RTRS