U godini u kojoj slavi veliki jubilej – 90. rođendan Fudbalski klub Rudar Prijedor je dobio nove prostorije. Nedaleko od bivšeg klupskog sedišta, u uluci Majora Milana Tepića, nedaleko od Gradskog stadiona, “rudari” su stacionirani u prostorije dobijene od RŽR “Ljubija” jednog od tri glavna sponzora.

Direktor RŽR “Ljubija” Stanko Vujković u ime sponzora pomogao je klubu da reši jedan od glavnih problema jer je klub do sada bio “podstanar”. Svečanosti ispred novih klupskih prostorija prisustvovali su i direktor Arcelor Mitala Mladen Jelača, kao i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković. Uz stotinjak prijatelja kluba, žitelja Prijedora, ljubitelja fudbala i poklonika Rudar Prijedora prostorije su zvanično otvorili gradonačelnik Đaković i prvi čovek zeleno-crnih Radomir Dukić.

-Ovo je veliki dan za naš klub, da u godini kada slavimo devet decenija postojanja imamo priliku da otvorimo nove klupske prostorije, mnogo komfornije, praktičnije i bolje od prethodnih. Nadamo se da je ovo samo još jedna od koraka u stabilizaciji i reformi našeg kluba i da ćemo u nove prostorije, kao i one prethodne donositi pehare i medalje, koji svedoče o uspesima Rudar Prijedora – rekao je Dukić.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je kratko rekao:

-Rudar Prijedor je simbol celog ovog našeg potkozarsko-podgrmečkog kraja i zaslužuje sve infrastrukturne pogodnosti, a mi kao lokalna zajednica i dalje ćemo se truditi da namenskim sredstvima UEFA i FIFA, putem saveza Republike Srpske i BiH, gradimo i dalje naš Gradski stadion i popravljamo uslove za takmičenje i treniranje.

Uz nove prostorije Fudbalski klub Rudar Priejdor je dobio i reflektore na pomoćnom igralištu smeštenom odmah uz zapadnu tribinu Gradskog stadiona.

Sportski žurnal/Slavko BASARA