БРАТУНАЦ, 7. ЈУЛА /СРНА/ - Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да некажњавање починилаца тешких злодјела над више од 3.500 Срба у средњем Подрињу у протеклом рату треба да држи Србе будним и свјесним онога што се догодило и на који начин треба да се крећу у будућности како би избјегли све замке овог типа.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović danas je u Šekovićima ocijenila da opozicija priprema incidente da bi za to optužila vlast.

– To će se dešavati u kontinuitetu, napravili su jednu histeričnu atmosferu u kojoj za sve živo što se dešava nastoje da optuže vlast, a meni djeluje da je stvar potpuno drugačija – rekla je Cvijanovićeva, komentarišući tvrdnju ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića da vlast u Srpskoj za predstojeće opšte izbore priprema incidente teškog karaktera s ciljem, kako kaže, disciplinovanja Banjaluke u kojoj gubi podršku.

Prema njenim riječima, organi i institucije Republike Srpske rade na jačanju Srpske.

– Ne pada nam na pamet da pravimo bilo kakve razdore niti histerične stvari u Republici. To je do sada, nažalost, bilo obilježje ponašanja opozicije – istakla je predsjednik Vlade Srpske.

Ocijenivši takvo ponašanje opozicije kao neodgovorno, ona je rekla da su u mnoga dešavanja u Republici Srpskoj upleteni oni koji ne žele da vide ni jaku Republiku niti jake institucije.

– Ne žele da vide artikulisan politički stav, ne žele da vide ozbiljne ljude koji se na ozbiljan način bave svojim poslovima – konstatovala je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da razni centri moći pomažu opoziciji u pravljenju haotične situacije, kreiranju raznih insinuacija, uplitanja porodica političara na vlasti u to, te diskreditovanja kandidata.

– Sigurna sam da su građani to sve prepoznali. U suštini naša je mogućnost da se okupljamo širom Republike Srpske i da zajedno proslavljamo svaki naš uspjeh, praznike. To pokazuje da je Republika Srpska sremna da se odupre – naglasila je Cvijanovićeva.

Navodeći da se zna kako je Savez za promjene radio u prethodne četiri godine, Cvijanovićeva je navela da zna s kim i na koji način “šuruju”.

– Njima je na pameti da se pravi haos i nestabilnost. Što se tiče vlasti, vrlo smo stabilni, smireni i idemo zajedno sa našim narodom u ove izbore, da odradimo i taj politički zadatak kako bismo poslije toga mogli sve ove druge zadatke da radimo – poručila je Cvijanovićeva.

SRNA