Članovi Kulturno-umjetničkog društva “Omarska” protekle sedmice boravili su u bugarskom gradu Vama, gdje su učestvovali na 24. Međunarodnom festivalu folklora “Balkan folk fest”. Pored KUD-a iz Omarske i KUD-a “Dušan Pantelić” iz Busnova, koji su predstavljali grad Prijedor, Republiku Srpsku i BiH, na ovom festivalu učestvovala su društva iz Ukrajine, Moldavije, Poljske, Rumunije, Srbije i Bugarske.

– Ovom prilikom KUD “Omarska” želi đa se zahvali Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Prijedora Milenkom Đakovićem koji su prepoznali značaj ovog festivala za naše društvo i finansijski pomogli u realizaciji putovanja – rekao je predsjednik Ranko Anđić.

Pored učešća na Festivalu dječijeg i omladinskog folklora u Bijeljini u junu, te gostovanja u slovenačkom gradu Bovcu sredinom jula, ovo je treći međunarodni festival na kome su, ove godine, učestvovali članovi KUD-a “Omarska”. Na svim pomenutim festivalima, ovo društvo je imalo zapažene nastupe, upoznalo običaje i kulturu drugih naroda te kroz svakodnevna druženja steklo brojna prijateljstva.

Kozarski