Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić i novoimenovani zamjenik američkog ambasadora u BiH Elen Džermejn istakli su da će dosadašnja uspješna saradnja Ministarstva i Ambasade SAD u bezbjednosnom sektoru biti nastavljena.

Na današnjem sastanku u Sarajevu razgovarano je o konkretnim projektima za efikasniju razmjenu podataka.

Mektić je posebno naglasio važnost saradnje u borbi protiv radikalizma i terorizma, pozitivno ocijenivši rezultate ostvarene u proteklom periodu i činjenicu da u protekle tri godine nije zabilježen nijedan teroristički incident, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

– To smatram našim zajedničkim uspjehom – rekao je Mektić.

On je naglasio da postizanje boljih rezultata i stvaranje boljih uslova za život, kako u oblasti bezbjednosti, tako i ekonomije, koči loša politička situacija, dodajući da političari vrlo često koriste nacionalističku, pa i ratnohuškačku retoriku, te širenjem straha i neizvjesnosti nastoje da pridobiju birače.

– Rezultat je da sve više mladih napušta ove prostore, što je najgore što se moglo desiti, jer ostajemo bez ljekara, inženjera, zanatlija – naveo je Mektić.

On je izrazio zabrinutost zbog “saznanja o mogućim incidentima tokom predizborne kampanje na području Republike Srpske, što bi moglo pogoršati bezbjednosnu situaciju i uticati na izborni proces”, navodi se u saopštenju.

RTRS