Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je danas u Bijeljini da ga rad ove gradske organizacije i izborni rezultat koji ovdje očekuju uvjeravaju u apsolutnu pobjedu SNSD u Republici Srpskoj.

– Veoma je značajno da ove godine obezbijedimo integraciju u političkom smislu Banjaluke i Bijeljine i da, u tom pogledu, budemo jedno, da prestanu animoziteti koji su, nažalost, od strane konkurencije ovdje pretvoreni u mržnju – rekao je Dodik na stranačkom skupu koji je održan u Centru za kulturu.

On je naglasio da treba učiniti sve da građanima Srpske bude bolje.

– Građani Bijeljine sigurno su imali štetu zbog činjenice da je u prošlosti politička partija koja je ovdje bila na vlasti, na globalnom planu, učestvujući u vršenju vlasti na nivou BiH, učinila mnogo loših stvari za Republiku Srpsku – naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, mnogi od tih poteza imali su karakter izdaje srpskih nacionalnih i državnih interesa.

– Mislim da je to ljudima danas razumljivo i jasno da se njihova podrška, koju su u Bijeljini davali takozvanom Savezu za promjene, nije reflektovala nikakvom koristi koju su oni mogli da imaju u protekle četiri godine – ocijenio je Dodik.

On je naveo da je jedino što je rađeno u Bijeljini učinjeno u koordinaciji sa Vladom Republike Srpske, koju su predstavljali SNSD i partije okupljene oko ove stranke.

– Ovdje sam, prije svega, zbog naših ljudi, vrijednih aktivista koji su prolazili različite oblike torture i omalovažavanja od lokalnih struktura vlasti, ali su ostali vjerni strukturi SNSD. Kao predsjednik stranke im odajem priznanje – rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, u SNSD Bijeljina je, nakon ranijeg značajnog pada i zastoja, sada vidljiv dodatni angažman.

– Ukoliko me percepcija ne vara, uz aktivnosti koje ovdje vodimo i rezulatat koji ovdje očekujemo, Bijeljina mi omogućava i uvjerava u činjenici da mogu da proglasim da će SNSD biti apsolutni pobjednik izbora u Republici Srpskoj – naglasio je Dodik.

On je rekao da je bijeljinska organizacija jedna od najvažnijih za SNSD.

– Bijeljina je sa stanovišta svog položaja, značaja, ekonomskog i socijalnog razvoja, jedna od najvažnijih mjesta, strateški je važna za Republiku Srpsku i nesumnjivo daje doprinos razvoju Srpske – istakao je Dodik.
Predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je da je u Centru za kulturu održan operativni sastanak sa najvrednijim i najaktivnijim članstvom koje će nositi izbornu kampanju stranke.

– Za nas je jedini imperativ pobjeda i mi ćemo to sigurno ostvariti na narednim opštim izborima, s obzirom na dosadašnji rad i aktivnosti koje slijede – rekao je Ćorić.

Prema njegovim riječima, imperativ SNSD je pobjeda pojedinačnih kandidata za člana Predsjedništva BiH i za predsjednika Republike Srpske i gradska organizacija SNSD Bijeljina je spremna da odgovori tom zadatku i ostavi pobjedu na sve četiri nivoa.

SRNA/Srpskainfo