U Republici Srpskoj i FBiH sutra se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, a poslije podne razvojem oblačnosti u centralnim područjima moguć je kratkotrajni pljusak i grmljavina.

U većini predjela jutro će biti vedro, a samo ponegdje u centralnom pojasu, posebno u kotlinskim predjelima biće umjerene oblačnosti i svježe, dok će na planinama biti prohladno.

Tokom dana sunčano uz umjerenu dnevnu oblačnost i veoma toplo, a u poslijepodnevnim časovima na istoku će rast oblačnosti usloviti lokalni pljusak i grmljavinu, dok će na zapadu i sjeverozapadu prema večeri i tokom noći na petak postojati uslovi za grmljavinu i pljuskove.

Јutarnja temperatura vazduha od 13 do 18, na jugu od 19 do 22, a najviša dnevna od 26 do 32, na jugu do 35 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha izmjerena u 14.00 časova: Bjelašnica 13, Čemerno, Kalinovik 18, Han Pijesak 21, Mrakovica 22, Sarajevo, Sokolac, Srebrenica 23, Foča, Gacko, Mrkonjić Grad, Nevesinje i Bugojno 25, Zvornik, Tuzla, Ribnik, Rudo, Šipovo, Srbac i Bihać 26, Novi Grad, Gradačac, Livno i Sanski Most 27, Banjaluka, Bijeljina, Projedor, Doboj, Brčko, Višegrad, Zenica i Bileća 28 stepeni.

RTRS