Novak Djokovic, of Serbia, reacts after missing a shot against Jerzy Janowicz, of Poland, during the first round of the US Open tennis tournament, Monday, Aug. 29, 2016, in New York. (AP Photo/Darron Cummings)

Nakon što se, uz izgubljeni set, plasirao u treće kolo US Opena, Novak Đoković je imao zanimljivo obraćanje publici koja tokom njegovog nastupa nerijetko nije marila za višedecenijsku tradiciju u “bijelom sportu”, te je svojom bukom smetala srpskom igraču i tokom razmjene udaraca, a naročito prije nego što bi servirao.

Nije tu bilo ružnih povika, zviždanja ili sličnog, ali oni koji su u večernjem terminu došli da gledaju meč Đoković – Sandgren, konstantno su pričali, pa je Nole po završetku nastupa sljedeće poručio sa Centralnog terena:

“Noćni mečevi na US Openu su najposebniji momenti na grend slem turnirima, bez svake sumnje. Velika je to scena”, počeo je Nole da odgovara na pitnja na terenu, a onda se okrenuo ka publici:

“Hvala što ste ostali, hvala što ste pričali tokom poena, između poena. Ne, ozbiljno sad, čuo sam baš mnogo zanimljivih razgovora! Stvarno… Eto, baš dok sam tapkao lopticu, jedan kaže ‘Bio sam danas u nabavci’, drugi doda ‘Gledao sam ESPN’. Stvarno sam se svega naslušao. Bilo je baš zabavno!”, rekao je nasmejani Đoković što su pojedini svjetski mediji, poput američkog Јahua, i iskoristili za naslove poput “Novak kritiku publike servirao uz osmijeh”.

Uz taj osmijeh je prethodne riječi “začinio” i pohvalom u vidu “Ovakvu atmosferu možete da doživite samo na stadionu Artur Eš, čitav turnir je zanimljiv, najzanimljiviji na svijetu”.

Novaka Đokovića u trećem kolu ovog grend slema, posljednjeg u 2018, čeka Rišar Gaske, Francuz kog je dobio u 12 od 13 dosadašnjih duela.

RTRS