Vršilac dužnosti direktora Gradske toplane Zoran Knežević pozdravio je odluku Skupštine grada Prijedora kojo je, odlukom 20 prijedorskih odbornika, dala garanciju na dugoročno kreditno zaduženje „Toplane“ na iznos od 4 miliona maraka, uz grejs period od 6 godina i kamatnu stopu od 4,5 odsto.

– Ova kreditna garancija, koja podrazumijeva i drugu emisiju obveznica u iznosu od osam miliona maraka sa rokom otplate od 15 godina, ozbiljan je i dugoročan prilog poslovno-finansijskoj stabilizaciji „Toplane“ – konstatovao je Knežević nakon skupštinskog zasjedanja i naglasio da je perspektiva „Toplane“ u pogledu solventnog i stabilnog poslovanja, osobito nakon izgradnje nove toplane na biomasu, više nego izvjesna.

Prema Kneževićevim riječima, cijena centralnog grijanja u Prijedoru će i u sezoni pred nama ostati na prošlogodišnjem nivou. Te usluge, kako je precizirao, koristi 5.160 korisnika od kojih se, i pored toga što je sadašnji stepen naplate tih usluga dostigao 93 posto, potražuje više od sedam miliona maraka.