Osim što je vrlo važan deo veze, seks je još jedan od načina za povezivanje s partnerom na emocionalnoj bazi. Ipak, nekada stvari jednostavno ne štimuju. Ovo su najčešći problemi s kojima se parovi sreću za vreme seksa.

Neusklađen libido

Činjenica da jedan od partnera uvek više želi seks normalna je i vrlo učestala pojava. Do problema dolazi ako je reč o prevelikoj razlici. Osim što nijedan od partnera nije zadovoljan, to je često izvor frustracije i razloga za svađu. Ovu situaciju možete poboljšati otvorenim razgovorom, razumevanjem i ponekim kompromisom.

Nedostatak komunikacije

Što više razgovarate o seksu biće bolji i kvalitetniji. Savet koji treba da primenite je komunikacija, ali ne u spavaćoj sobi, nego u neutralnom prostoru u kom nikada ne vodite ljubav. I nikada nemojte kriviti drugu osobu nego jednostavno poradite zajednički na rešavanju problema.

Nedostatak predigre

Istraživanja su pokazala da je većini žena u prosjeku potrebno 18 minuta predigre kako bi se u potpunosti uzbudile. Nikako nemojte preskakati ovaj deo seksa, budite kreativni i ne zaboravite na otvorenu komunikaciju.

Dosadan seks

Možete kriviti partnera za ovaj problem, ali ne zaboravite da i vi činite 50 posto tog čina. Zato, umesto da krivite bilo koga, uzmite stvar u svoje ruke, isprobajte drugi prostor, druge poze i vratite strast u svoju vezu.

Nedostatak vremena

Obaveze su preuzele vođstvo nad vašim životom i jednostavno ne pronalazite vreme za intimnost. Ipak, uprkos svim obavezama trebali bisteda imate i vreme za sebe, ali i vreme za sebe i partnera. Kako biste pronašli to preko potrebno vreme, postavite seks na vrh lestvice prioriteta i, ako treba, zakažite termin s partnerom. Osim što ćete ponovno rasplamsati vatre u krevetu, imaćete čemu da se radujete u moru obaveza i briga.

Dug vremenski razmak između orgazama 

Problem prerane ejakulacije nije novost. Ako i vaš partner ima taj problem, razgovarajte s njim na koji način bi to mogli rešiti i možda na koje bi načine on vas mogao još bolje zadovoljiti.

Vaginalna suvoća

Ovo je ozbiljan problem jer osim što seks nije dobar, za vas može biti i vrlo bolan. Za rešavanje vaginalne suvoće postoji jednostavno rešenje poput lubrikanata koji takođe mogu začiniti seks jer postoje čak i u različitim ukusima.

B92