“Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.”

Kada smo zaljubljeni našim ponašanjem vladaju molekuli ljubavi, kao što su feniletilamin, dopamin, noradrenalin, serotonin, a pitanje je da li možemo sami da stvorimo ljubavnu hemiju između nas i željenog partnera, piše Lovesensa.

Nekoliko faktora utiče na stvaranje ljubavne hemije, a evo na koje treba da obratite pažnju:

1. Privlačnost

Preduslov za moćnu ljubavnu hemiju je privlačnost, a ona može biti mentalna i fizička. Fizička privlačnost stvara moćnu seksualnu energiju i nije presudna za ljubavnu hemiju, dok je mentalna privlačnost glavni uzrok romantičnih varnica. Međutim, najveća hemija se javlja kada se privlačite i fizički i mentalno.

 

Podelite sa njim svoja znanja, iskustva, zanemarite komplekse i nesigurnost, a u prvi plan istaknite kvalitete. Izgledati i ponašati se prirodno preduslov je za srećan početak ljubavne veze.

2. Sličnost

Poznta je izreka da se razlike privlače, ali sličnosti donose jaču ljubavnu hemiju. Slična interesovanja, želje, ambicije i snovi – to je ono što stvara magiju ljubavi. Razlog za to jeste što se sa osobom koja je nama slična prijatnije osećamo, sigurni smo i gubimo strahove. Razmislite – šta imate zajedničko sa potencijalnim partnerom?

3. Komunikacija

Faktor komunikacije povezan je sa faktorom sličnosti, jer će se ljubavna hemija brže i lakše stvoriti ako imate zajedničke teme. Važno je da budete iskreni, da se otvorite i gradite poverenje. Reči su jedno od najmoćnijih sredstava za stvaranje ljubavne hemije, pa ih vešto iskoristite.

4. Misterija

Kada se zaljubite luči se dopamin koji donosi uzbuđenje i potrebu da istražujemo o osobi koja nam se dopada. Zato nije loše da budete pomalo misteriozni i tajanstveni kako biste zagolicali njegovu maštu i probudili interesovanje.

5. Iskrenost i poverenje

Bez iskrenosti i povernja uzajamna romantična hemija nije moguća. Neophodno je da nekome verujete kako biste bili spremni da mu poklonite srce. Što se više poveravate i oslanjate jedno na drugo, bliskost će se razvijati.

Takođe, osnova za pojavu prave i jake ljubavne hemije su razumevanje, prijateljstvo i međusobno poštovanje.

Izvor: Lovesensa