U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti promjenljivo vrijeme uz čestu kišu i pljuskove sa grmljavinom, osim na istoku i jugu gdje će biti uglavnom suvo.

Ujutro i prijepodne preovladavaće malo do umjereno oblačno, dok će više oblaka biti u Krajini, ali bez padavina, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavod Republike Srpske.

Tokom dana biće promjenljivo i nestabilno vrijeme, a poslije podne može se očekivati česta kiša i pljuskovi sa grmljavinom, prvo na jugozapadu, a tokom večeri će zahvatiti zapadne i sjeverne krajeve.

Na istoku i jugu ostaje suvo i pretežno sunčano.

Vjetar će biti slab i promjenljiv, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura od 24 na zapadu do 29 na istoku, na jugu i ponegdje na sjeveru do 31 stepen Celzijusov, a na planinama na zapadu 19 stepeni.

Temperatura izmjerena u 8.00 časova: Gacko 10, Bjelašnica, Kalinovik 11, Čemerno 12, Nevesinje, Sokolac, Ivan Sedlo 13, Bileća, Han Pijesak 14, Šipovo, Foča, Bugojno 15, Ribnik, Rudo, Srebrenica, Livno, Sarajevo 16, Mlječanica, Višegrad, Krupa na Uni, Banjaluka, Mrkonjić Grad, Sanski Most, Tuzla 17, Prijedor, Novi Grad, Bihać 18, Mrakovica, Trebinje, Srbac, Zvornik, Bijeljina, Doboj 19, Brčko 20, Gradačac, Mostar 21 stepen Celzijusov.

SRNA/RTRS