Fudbaleri Borca zadržali su stoprocentnu uspješnost na Gradskom stadionu u tekućoj sezoni Prve lige Republike Srpske savladavši večeras, u utakmici 4. kola, ekipu Rudar Prijedora rezultatom 3:0. Podsjetimo, crveno-plavi su prethodno pred domaćom publikom savladali Željezničar Sport tim rezultatom 1:0 i Tekstilac iz Dervente rezultatom 2:1.

Borac je do pobjede nad timom iz grada na Sani stigao ponajviše zahvaljujući za igru izuzetno raspoloženom dvojcu Aleksandar Radulović – Demir Jakupović; prvi je postigao vodeći pogodak, a potom u drugom poluvremenu dva puta na pravom mjestu pronašao nekadašnjeg napadača Prijedorčana i najboljeg strijelca lige u prošloj sezoni.

Stekli su izabranici Darka Vojvodića rezultatsku prednost u 34. minutu: Nikola Mojović je izveo korner sa desne strane, a već spomenuti Radulović bio je najviši u skoku pred golom Mirze Hamzabegovića, te zahvata loptu na željeni način i dovodi svoj tim u vođstvo. Imali su fudbaleri u crveno-plavim dresovima šansu i 8 minuta ranije da dođu do prednosti ali istu nisu iskoristili: jedan od odbrambenih igrača Rudar Prijedora igrao je rukom u gostujućem kaznenom prostoru nakon centaršuta Mojovića, Velimir Drinić je pokazao na bijelu tačku, mladi Milan Šikanjić je izveo jedanaesterac, ali je Hamzabegović sjajnom intervencijom sačuvao svoj gol.

Igrao se 58. minut kada je naš tim udvostručio prednost: sa desne strane je centrirao Radulović, a Jakupović odlično utrčao i nogom pospremio loptu u mrežu. 11 minuta kasnije postavljen je konačan rezultat, a protagonisti su, kao što smo već rekli, bili isti, samo što je ovog puta bivši član Prijedorčana udarcem glavom matirao svog prošlosezonskog saigrača.

Nakon četiri odigrana kola, na čelu tabele su se sa 10 bodova izdvojili Sloga iz Gornjeg Crnjelova i Borac, s tim što su puleni Dragana Mićića bolje plasirani zbog kvalitetnije gol-razlike (Sloga 10:3, Borac 6:1). U narednom kolu, koje se igra sljedećeg vikenda, Borac će gostovati ekipi Alfa Modriče, koja je danas u Gradišci iznenadila Kozaru i trijumfovala rezultatom 2:4.

BORAC – RUDAR PRIJEDOR 3:0 (1:0)

strijelci: 1:0 Radulović (34.), 2:0 Jakupović (58.), 3:0 Jakupović (69.), stadion: Gradski, gledalaca: 500, sudija: Velimir Drinić (Modriča), žuti kartoni: Mazić (Borac), Sajak, Gavranović (Rudar Prijedor).

BORAC: Savatović, Bajić, Jakupović, Šikanjić (od 70. minuta Kajkut), Radulović, Ćosić (od 86. minuta Batar), Žeravica, Mojović (od 83. minuta Reljić), Burazor, Mazić, Popović. Trener: Darko Vojvodić.

RUDAR PRIJEDOR: Hamzabegović, Lezić, Lajić (od 77. minuta Rosić), Mujagić, Gavranović, Pekija, Marmat, Mrkić (od 54. minuta Živanić), Sajak, Dragić (od 62. minuta Crnomarković), Davidović. Trener: Nedžad Žerić.

SportDC.net