Dragoje Trišić (44), kum Jovice Aleksića, kome je juče ujutru raznet džip koji je vozio, inače dečka voditeljke Dušice Jakovljević, ubijen je 20. marta ove godine u naselju Žarkovo. Trišić je likvidiran ispred zgrade u kojoj je odrastao, slučaj je još nerasvetljen, a istraga je usmerena u nekoliko pravaca.

Zanimljivo je i da su Trišićevog ortaka koji je rodom iz BiH, nepoznati počinioci pokušali da ubiju u junu 2015. na potpuno isti način na koji je izvršen i napad na voditeljkinog dečka Jovicu Aleksića, odnosno tako što su i pod njegov džip podmetnuli eksploziv.

U eksploziji koja se dogodila na Banovom brdu, Trišićev ortak je teško povređen, a prema operativnim saznanjima motiv tog napada bila je borba za prevlast na narko-tržištu. Njih dvojica su nekoliko meseci pre Trišićeve likvidacije otvorili kafić, a istražitelji nisu odbacili mogućnost da je taj lokal samo kamuflaža za druge Trišićeve poslove – preuzimanje objekata ili trgovinu drogom.

U prilog toj tezi da je možda Trišićeva likvidacija povezana sa narkoticima, ide i to što je on sam hapšen sa drogom, a čak je tri puta osuđivan uslovno.

Blic.rs