Prijedorsko Šumsko gazdinstvo je poslovalo sa najboljim poslovnim rezultatom u prošloj godini, a u planu su nove investicije i unapređenje rada.

U prijedorskom Šumskom gazdinstvu, godišnje, pošume više desetina hiljada sadnica. Bili su primorani, kažu, da štede na vozilima i opremi, ali zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima, došlo je na red poboljšanje uslova za rad.

– Na moje veliko zadovoljstvo i na radost svih zaposlenih u Šumskom gazdinstvu Prijedor, konačno ćemo moći mnogo drugih stvari koje smo sada zapostavili, odnosno za koje nismo imali novaca, da uradimo, ističe Saša Bursać, direktor Šumskog gazdinstva Prijedor.

Trenutno su u prijedorskom Šumskom gazdinstvu zaposlena 223 radnika. Prilika je pružena i djeci poginulih boraca kroz pripravnički staž.

roblema sa plasmanom nema – sva proizvodnja uspješno se proda.

Zahvljujući angažmanu rukovodstva, svoj put do kupaca našli su i trupci crnog bora i celuloza četinara. Osnovni cilj uspješnog poslovanja je – zadovoljni radnici i poslovni partneri.

– Treba samo vrijedno raditi, treba o svemu voditi računa, smanjiti troškove, za sve što se može prodati voditi računa po kojim se cijenama prodaje, treba voditi računa da roba bude dobra, dodaje Bursać.

Već u prvih šest mjeseci tekuće godine Šumsko gazdinstvo Prijedor ostavrilo je finansijsku dobit od 356 hiljada maraka.

Slijede ulaganja u obnovu objekata, vozni park ali i u opremu inžinjerskog osoblja.

RTRS