Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik demantovao je tvrdnje ministra inostranih poslova BiH i potpredsjednika PDP-a Igora Crnatka, da se ikada sastao sa Bedžetom Pacolijem.

Crnadak je, na konferenciji za novinare rekao da je Dodik dočekao Pacolija na aerodromu, kada je on zadnji put bio u Banjaluci, imao sa njim poslovni sastanak, i nakon toga druženje nastavio u kafani.

Dodik je te tvrdnje nazvao Crnatkovim lažima i spekulacijama, i pozvao ga da kaže kada je to bilo i gdje.

“Ništa neobično da Crnadak laže. Hoću da kažem da nikada u životu nisam sreo Pacolija, niti bilo gdje, niti u Banjaluci. Nemam pojma da je ikada bio u Banjaluci. Mislim da se radi o jednoj potpuno izmišljenoj špekulaciji svojstvenoj Igoru Crnatku i njegovom neuspjehu da vodi ozbiljnu politiku, pa je skrenuo i krenuo da ponovo špekuliše i izmišlja”, istakao je Dodik.

Predsjedik Srpske je naglasio da je istina da je Crnadak pozvao Pacolija u Banjaluku, koja ne priznaje samoproglašeno Kosovo.

“On je unazad dvije godine, koliko ja razumijem, ili možda i manje, navodni ministar inostranih poslova, Crnatkov kolega. Znam da je bio problem da dođe u Sarajevo, a odjednom ga dovodi u Banjaluku, Time želi da zada joše jedan udarac Banjaluci, koja ne priznaje samoproglašeno Kosovo i za koju je Pacoli nepoželjna osoba u tom smislu”, zaključio je Dodik za RTRS.

RTRS