Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas programu povodom početka nove školske godine u Osnovnoj školi “Petar Kočić” u Prijedoru i izrazila zadovoljstvo što je Vlada u prethodnom periodu uspijevala da svake godine ulaže u obrazovanje, sanira i rekonstruiše škole uprkos kriznim vremenima.
“Uspjeli smo da izmirimo naknade i obaveze prema prosvjetarima koje smo dugovali upravo zbog te krize. Posebno sam ponosna na činjenicu da smo sada, kad smo finansijski stabilni, u fazi izrade novog budžeta i predviđeno je dodatnih 20 miliona KM za povećanje plata prosvjetnim radnicima od osam odsto od 1. januara, u skladu sa protokolom potpisanim sa Sindikatom”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da da svake godine u nekoj školi prisustvuje početku nove školske godine.

“Činjenica da ovdje imamo 128 prvačića pokazuje koliko je važno da se okupljamo. Ovo je jedna od dobrih navika koje smo zadržali. Želim sve najbolje učenicima, roditeljima i nastavnom kadru koji predano radi i doprinosi svemu što pokušavamo napraviti zajedno u društvo. Mislim da će ovo biti uspješna školska godina”, rekla je Cvijanovićeva.

Gorana Bosančić, direktor Osnovne škole “Petar Kočić”, istakla je da je ovo velika škola koja ima više od 1.200 učenika i koja je ove godine dobila 128 prvačića.