U strahovitoj eksploziji oštećen i Polo Vinka Karlovića te stakla na njegovom stanu i stubištu

Snažna detonacija uznemirila je jučer u 1.40 sati stanare mostarskog naselja Rodoč, dijela poznatog kao Kolonija, kada je ispred parkiranog Mercedesa Dine Gubeljića eksplodirala nepoznata naprava.

Čuo glasove

Usljed strahovite eksplozije oštećen je i Polo Vinka Karlovića, kao i stakla na prozorima njegovog stana u ulici Rodočkih branitelja na broju 15. Popucala su i stakla na stubištu iste zgrade.

Kako saznajemo, Mercedes je registrovan na Dinu Gubeljića, koji živi u Njemačkoj. Vozilo koristi njegov brat Suad, koji, inače, živi na toj adresi.

On je, kako saznajemo, policiji rekao da ne zna šta bi mogao biti motiv napada.

Mercedes gotovo uništen

Mercedes gotovo uništen

Policiji je slučaj prijavio, kako saznajemo, nepoznati građanin, a većinu stanara jaka detonacija je trgnula iz sna. S obzirom na grmljavinu i jaku kišu u tim trenucima, mnogi su pomislili da se radilo o zemljotresu ili udaru groma, kako nam je to rekao i vidno šokirani Karlović.

– Sigurno nekih pet minuta nakon detonacije nismo znali šta se dešava, jer smo pomislili da je zemljotres. Vidim sve stoji, ne trese se, onda sam pomislio pa možda je grom. Tek kada sam se vratio u sobu, čuo sam glasove ispod prozora – rekao nam je Karlović, dodavši da mu je na automobilu pričinjena znatna šteta.

Nepoznata naprava

S druge strane, vlasnik Mercedesa nije bio voljan za razgovor s novinarima. Prema prvim informacijama, nepoznata eksplozivna naprava bila je postavljena ispod Mercedesa.

 Izuzeti tragovi

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske uprave Mostar. S lica mjesta su izuzeti tragovi koji će biti poslani na vještačenje kako bi se utvrdilo o kakvoj je napravi riječ.

Avaz