Policijski službenici PU Banjaluka uhapsili su juče dva lica osumnjičena za krivično djelo teška tjelesna povreda sa smrtnom posljedicom.

Policijskoj upravi prijavljeno je 28. avgusta da su nepoznata lica fizički napala šezdesetjednogodišnjaka iz Banjaluke, nanijevši mu povrede zbog kojih je zadržan na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

“Radeći po zaprimljenoj prijavi, lica su istog dana identifikovana te ispitana na okolnosti nanošenja povreda, a prema početnim saznanjima dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, djelo je kvalifikovao kao tjelesna povreda”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

PU Banjaluka juče je obaviještena da je šezdesetjednogodišnjak preminuo, te su na okolnosti sumnje izvršenja krivičnog djela teška tjelesna povreda sa smrtnom posljedicom lišeni slobode M.L.(1999) i M.B.(1990) obojica iz Banjaluke.

Lica će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u toku dana biti sprovedena u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka na dalje postupanje.

Nezavisne pišu da su uhapšeni Milan Lukić i Marko Bajić.