Danas smo saznali da Mladen Ivanić mjesecima unazad posjeduje dokaz da i rukovodstvo Srbije i rukovodstvo Republike Srpske znaju da ih prisluškuje Obavještajno bezbjednosna agencija (OBA) BiH.

Dok ga je zbog toga javno prozivao predsjednik Republike Srpske, Ivanić je bezočno pozivao Dodika da podastre dokaze za takvo nešto, ne bi li javnost ubijedio kako Dodik izmišlja problem tamo gdje ga nema. Danas, kada je Dodik objelodanio i kada, i gdje, i ko je Ivaniću dao materijalni dokaz da OBA sluša i njega i rukovodstvo Republike Srbije, Mladen Ivanić je zaćutao. Ako Dodik ne govori istinu, zašto Ivanić ne izađe i javno kaže da mu – predsjednik Srbije nije lično dao materijalni dokaz o prisluškivanju? Ivanić to, naravno, ne može da uradi, jer Dodik ne samo što govori istinu, nego je bio i svjedok trenutka u kojem Vučić Ivaniću dostavlja dokaze o skandaloznim aktivnostima OBA-e BiH.

Danas smo takođe saznali da je lažni ministar lažne držve Kosovo Bedžet Pacoli u Banja Luku pozvan uz saglasnost Mladena Ivanića, koji se još predstavlja kao srpski član Predsjedništva, iako već odavno nije jasno čije interese u Predsjedništvu zastupa. Poziv Pacoliju je pravdao moranjem, jer je, tobože, nepriznato Kosovo član Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi. Kako je onda bivši srpski član Predsjedništva Nebojša Radmanović, svojim principijelnim stavom da BiH ne priznaje Kosovo, uspio da natjera makedonskog predsjednika Ivanova da zbog toga otkaže samit članica Procesa za saradnju u ЈI Evropi 2013 godine? Samit je trebalo da bude skup šefova država, što je veći rang okupljanja od ovog u Banja Luci, i nije održan zbog odbijanja da njemu prisustvuju države koje ne priznaju Kosovo. Čast srpskog NE u Predsjedništvu branio je i odbranio Radmanović.

Ivanić je sada imao lakši posao. Kao predstavnik zemlje domaćina mogao je jednostavno da ne pozove Pacolija. Ivanić, stari kalkulant, izračunao je da je bolje da naljuti Srbe, čijim glasovima nije presudno ni ušao u Predsjedništvo, nego nekoliko ambasada u Sarajevu, koje ga održavaju na političkoj infuziji.

I konačno, danas smo na brutalan način saznali da su Ivanić i Crnadak lagali da su o pozivu Pacoliju razgovarali sa zvaničnim Beogradom i za poziv dobili blagoslov. Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić danas je jasno i glasno rekao da ih niko nije konsultovao po pitanju dolaska Pacolija u Banja Luku. Nakon Dačićeve izjave i Ivanić i Crnadak opet su se “pravili Englezi“. Osujećena je namjera Mladena Ivanića i Igora Crnatka da tiho, usred Republike Srpske, priznaju samoproglašeno Kosovo. No, ostaje pitanje – za čije interese su to radili? Za srpske nisu!

Izvor: argumenti.rs