Prijedorski Gradski odbor SNSD-a završio je sve pripremne aktivnosti i spremno dočekuje početak kampanje, koja za ovu političku partiju počinje konvencijom koja se održava 7. septembra u Banjaluci, poručio je zamjenik predsjednika ovog odbora, Dragoslav Kabić, na konferenciji za novinare ove političke partije, održanoj u ovom gradu.

On je izjavio da se u okviru kampanje na ovom području kreće od manjih mjesnih odbora prema većim i da će prve tribine biti održane u prijedorskim mjesnim zajednicama Ljeskare, Miska glava, Cikote i Јutrogošta.

“Imamo jedinstven cilj, da osvojimo dovoljan broj glasova, koji će nam omogućiti najmanje dva poslanička mjesta u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a imamo i svog kandidata za Parlamentarnu skupštinu BiH. Potrudićemo se da prođe. Naš glavni cilj je da pobijedimo u kandidaturi za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH. Prijedorski kandidati imaju punu podršku i predsjednika i potpredsjendice stranke, koji su nam ukazali čast da se u posljednjih desetak dana pojave na manifestacijama koje je organizvao prijedorski Gradski orbor SNSD-a”, izjavio je Kabić.
Centralna tribina SNSD-a u Novom Gradu, zakazana je za subotu, 8. septembra, s početkom u 17 časova.

Komentarišući posljednju sjednicu Skupštine Grada Prijedora, na kojoj su odbornici SNSD-a pružili podršku Odluci o davanju garancije Grada “Toplani” za kreditno zaduženje, Kabić je poručio da građani zaslužuju ovakav način grijanja, ali da odbornici SNSD-a zahtijevaju od menadžmenta “Toplane” i Gradske uprave da u cilju unapređenja rada ovog preduzeća, izvrši dodatne analize, u tehničkom i ekonomskom smislu.

Domaćinskom organizacijom “Gastro večeri”, uz doprinos Aktiva žena SNSD-a, potvrđeno je da se tradicija i običaji s ovih prostora njeguju i čuvaju od zaborava, poručila je predsjednica Aktiva žena SNSD-a u Omarskoj kod Prijedora, Svjetlana Popović.

Ona je pozdravila i početak izgradnje fiskulturne sale, koja će se graditi za Osnovnou školu “Vuk Karadžić” u Omarskoj kod Prijedora, koja će biti izgrađena zahvaljujući donatorskim sredstvima Republike Srbije, u visini od 490.000 maraka, uz posredovanje Vlade Srpske.

Poručila je da je ovaj sportski objekat od velikog značaja za mještane Omarske, ali i šireg područja.

RTRS