Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić smatra političkim licemjerjem izjavu srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića da nije nezadovoljan što šef diplomatije samoproglašenog Kosova Bedžet Pacoli nije došao u Banjaluku na neformalni sastanak ministara inostranih poslova.

Stevandić licemjernim smatra i Ivanićevu izjavu da zemlja domaćin ima obavezu da pozove sve koji su članovi Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi.

On je rekao za Srnu da je Ivanić jedan od onih koji bi vrlo rado priznali samoproglašeno Kosovo i ugostili njegove funkcionere.

– To je direktno “zabadanje noža u leđa” interesima Srbije i ukupnog srpskog naroda. Bude li u budućnosti u rukovodstvu Srba takvih ljudi i Republika Srpska će proći kao Kosovo – upozorio je Stevandić.

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić rekao je da, što se njega tiče, uopšte nije nezadovoljan što šef diplomatije samoproglašenog Kosova Bedžet Pacoli nije došao u Banjaluku na neformalni sastanak ministara inostranih poslova Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi.

On je rekao da zemlja domaćin ima obavezu da pozove sve koji su članovi SEECP-a, podsjetivši da je Priština od 2014. godine članica ovog procesa uz saglasnost svih.

SRNA