Oko dvadeset članova Grupe “Pravda za Davida” i nevladine organizacije “Restart”, predvođenih Davorom Dragičevićem, ocem tragičnog stradalog mladića Davida i predsjednikom Restarta Stefanom Blagićem, okupilo se danas ispred zgrade RTRS-a, nezadovoljni našim izvještavanjem. Najavili su i tužbe protiv RTRS-a, zbog objavljivanja ličnih podataka nekih od učesnika okupljanja, 7. jula.

Tužbe protiv RTRS-a najavljuje i otac tragično stradalog Davida, Davor Dragičević. Nezadovoljan izvještavanjem naše kuće o tom slučaju i svakodnevnim okupljanjima grupe Pravda za Davida na Trgu Krajine u Banjaluci, pozvao je i na neplaćanje RTV Takse.

“Nećemo plaćati zločinačku televiziju. Nikada više. Moraće da promijene prefiks i logo”, izjavio je Dragičević.

Dragičević, kao i predsjednik “Restarta” Stefan Blagić tvrde da RTRS, svojim izvještavanjem, crta mete na čelu članovima njihovih udruženja i njima lično.

Činjenice su i da novinari naše kuće nisu pošteđeni prijetnji, posebno uvreda. To pokazuju brojni primjeri, od kojih je najsvježiji verbalni napad na našeg kolegu Vladimira Milakovića, upravo od strane jednog od članova udruženja Restart, i to dok je bio na zadatku i snimao mirno okupljanje novinara zbog napada na kolegu Vladimira Kovačevića.

Ranije su salve uvreda izrečene našoj koleginici Dragoj Grubić, dok je u jednom slučaju naša ekipa udaljena sa snimanja jednog od skupova grupe Pravda za Davida.

Pored svega toga, u našim informativnim emisijama izvještavali smo o svim relevantnim činjenicama u vezi sa ovim slučajem – od početnih informacija o tom događaju, posebne sjednice Narodne skupštine, pa do rada Anketnog odbora. U našim izvještajima uvijek smo, kao što je i uloga Јavnog servisa, bili usredsređeni na informacije iz zvaničnih institucija.

RTRS