Nikola Dunović, sin Јelene Trikić Dunović, koja je zbog herojskog djela kojim je žrtvovala svoj život da bi spasila život svog sina nazvana Majka hrabrost, od ove školske godine je đak prvak. Nikolu i njegovu porodicu danas je posjetila ministarka porodice, omladine i sporta Srpske, Јasmina Davidović.

Nikola Dunović od ovog ponedjeljka je školarac. U školu ga prati uglavnom baka. Kaže da mu školske obaveze ne padaju teško i da se najviše raduje druženju s vršnjacima.

Zadovoljan je i njegov otac Goran. Kaže, Nikolini prvi školski dani protiču u najboljem redu.

“”Nikola je ove sedmice krenuo u prvi razred Osnovne škole `Desanka Maksimović`. Dobro se snalazi, slaže se sa drugarima, zainteresovan je za nastavu i vjerujem da će sve biti u najboljem redu”, rekao je Nikola Dunović.

Ministarka porodice, omladine i sporta Јasmina Davidović podsjetila je da je herojski čin Nikoline majke Јelene pravi primjer majčinske požrtvovanosti i ljubavi prema djetetu.

“Ona nam je svima zajedno poslala poruku šta je u životu najvažnije, a to je voditi računa o svojoj djeci da budu zdrava, voditi računa o svojoj porodici da bude srećna i uspješna. Јelena je u tome uspjela”, istakla je ministarka Davidović.

Davidovićeva je Nikoli poželjela uspjeh u školi i uručlila mu prigodne poklone.

RTRS